Mamos šašlykų marinatas su svogūnais

2019-03-18 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Mamos šašlykų marinatas su svogūnais
Kodėl jis vadinasi mamos? Nes tokio paprasto ir sauso šašlykų marinato išmokau būtent iš savo mamos. Jis visiškai paprastas, mažai ingredientų, o skonis primena tradicinius, niekada nenuviliančius šašlykus.

Šiuos šašlykus esu gaminusi tiek iš kiaulienos sprandinės, tiek iš kiaulienos mentės, abiem variantais gavosi labai puikiai. :)

Šiuos šašlykus galite kepti tiek ant šašlykinės, tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Jums rinktis! Mano šį kartą kepti šašlykinėje. Einam gaminti ir lepintis! ;)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustykite gabaliukais (neturėtų būti labai maži, kad nesudegtų).
  2. 2. Įberkite druskos bei pipirų pagal savo skonį (aš visada beriu labai minimaliai, nes noriu jausti mėsos skonį) bei įdėkite supjaustytus griežinėliais svogūnus. Marinuokite maždaug 4 valandas, mėsą porą kartų per tą laiką pamaišydamos.
  3. 3. Po to užverkite ant iešmų ir tada kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, kol visiškai iškeps (maždaug 20 minučių). Iš bėdos galite kepti ir orkaitėje (svarbu neperkepti, kad nebūtų sausi).
  4. 4. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau įvairių marinatų rasite: Marinatai.

Justinas

Taip, čia moterims :P
Atsakyti
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Plovas | Receptas
(76)
Burokėlių lapų sriuba su mėsos kukuliais
(2)