Labai itin mėgstu šiuos marinuotus mėlynuosius svogūnus su šašlykais! Kai atradau šį receptą, tai tenka pripažinti, kad kitų receptų net nebeieškau! Išmėginkite ir Jūs, visos didžiausios mano rekomendacijos. :)
Galimos ingredientų alternatyvos:
Vietoje mėlynųjų svogūnų galima naudoti raudonuosius svogūnus arba šalotus.
Obuolių actą galima pakeisti baltojo vyno actu arba balzaminiu actu.
Cukrų galima pakeisti medumi arba agavų sirupu.
Vietoj kvapiųjų pipirų galima naudoti juoduosius pipirus arba pridėti lauro lapą.
Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder
Patiekalo gaminimo patarimai
Svogūnus pjaustykite vienodo storio, kad jie vienodai marinuotųsi.
Prieš marinuojant, svogūnus galima trumpai (1-2 minutes) palaikyti verdančiame vandenyje - taip jie greičiau įsigers marinatą.
Stiklainis turi būti sterilizuotas, kad marinuoti svogūnai ilgiau išsilaikytų.
Ingredientai
mėlynieji svogūnai: 2 (nedideli)
vanduo: 120 mililitrų
obuolių actas: 60 mililitrų
cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
druska: 1 arbatinio šaukštelio
kvapieji pipirų žirneliai: 4
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais bei sudėkite į nedidelį stiklainiuką.
2. Tada visus kitus produktus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaujame marinato: jei Jūsų skoniui ko nors trūksta, įdedame.
3. Tuomet marinatą užpilkite ant svogūnų.
4. Pamarinuokite per visą naktį. Skanaukite!
Atsiliepimai
Laura
Naudingas
(0)
Labai pasiteisinęs svogūnų marinatas. Dabar tik šitaip ir gaminsiu!
Atsakyti
Atsiliepimai
Laura
Atsakyti