Marmurinis kavos keksas su kakava ir sviestu

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Marmurinis kavos keksas su kakava ir sviestu
Neseniai buvau atostogose ir jose visiškai nevalgiau saldumynų. Labai keista? Bet nusprendžiau, kad per atostogas mėginsiu pačius įvairiausius patiekalus (patikėkite kituose įrašuose mėginsiu juos atkartoti savo virtuvėje, nes buvo labai skanių), kurių dar nebuvau mėginusi. Tad tikrai apsivalgiau ir visai nesinorėjo desertų. Tad ir grįžus namo labai užsinorėjau kokio saldaus kepinio, prie kavos, todėl šiandien iškepiau savo šeimos labai mylimą ir išgirtą marmurinį kavos keksą su kakava ir sviestu. Buvo fantastiškai skanu. Pasilepinkite ir Jūs! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 150 gramų
    • sviesto: 150 gramų
    • kiaušinių: 2
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • pieno: 50 mililitrų
    • cukraus: 150 gramų
    • kakavos: 15 gramų
    • espresso kavos: 5 arbatinių šaukštelių
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kol jis tampa labai minkštas.
  2. 2. Užsiplikykite puodelį stiprios espresso kavos.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sviestą gerai išplakite su cukrumi.
  5. 4. Po vieną įmuškite kiaušinius, vis paplakdami mikseriu.
  6. 5. Suberkite miltus su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite, supilkite pieną. Tešla gausis labai tiršta.
  7. 6. Tuomet didesnę pusę tešlos supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
  8. 7. Likusią tešlą sumaišykite su kakava, įpilkite penkis šaukštelius kavos.
  9. 8. Rudą masę paskirstykite ant viršaus kepimo formoje.
  10. 9. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes (gali kepti ir trumpiau). Patikrinkite, ar iškepęs mediniu pagaliuku - man greičiau iškepė, nes dariau visai nediduką. Skanaukite!
Drėgnas morkų keksas
(13)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)