1. Iš pradžių sausainius sutrupiname bei sutriname iki trupinių. Sausainių trupinius sumaišome su kambario temperatūros sviestu bei ištirpintu šokoladu.
2. Tuomet kepimo formos dugną bei kraštus išklojame su kepimo popieriumi. Sausainių mišinį sukrečiame į formą, suspaudžiant išlyginame bei šiek tiek palaikome šaldytuve.
Reklama
3. Tada želatiną užpilame su vandeniu (100 mililitrų) bei paliekame maždaug 10 minučių, kol išbrinks.
4. Po to maskarponės sūrį išplakame su jogurtu, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra iki standžių putų.
5. Želatiną pakaitiname, kol ištirps. Atvėsusią želatiną įmaišome į maskarponės masę. Po truputį įmaišome išplaktą grietinėlę.
6. Šaltą šokoladą sutarkuojame bei drožles įmaišome į maskarponės masę. Maskarponės masę supilame ant sausainių pagrindo bei išlyginame.
7. Tortą padedame į šaldytuvą bent jau 4 valandoms. Paskui papuošiame plakta grietinėle bei braškėmis (arba pagal savo norus ir fantaziją). Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau maskarponės tortų receptų rasite: Maskarponės tortai.
Sima
Bandžiau pagaminti pagal ši receptą, bet man asmeniškai del didelio kiekio maskarpones gavosi labai riebus tortas.
Atsakyti
Sima
Atsakyti