1. Paruoškite tešlą: į šiltą pieną supilkite mieles, suberkite pusę miltų ir išmaišykite. Tešlos paviršių apibarstykite miltais, uždenkite audiniu ir pastatykite šiltai. Kai tešla iškils ir nuslūgs, išplakite, suberkite likusius miltus, supilkite 3 išplaktus trynius, įberkite druskos ir išminkykite. Baigdama minkyti sudėkite ištirpintą sviestą ir dar kartą pakildinkite tešlą. Grybus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Ant riebalų pakepinkite svogūnus ir maltus grybus (galite įpilti šaukštą grybų nuoviro). Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų ir ataušinkite. Pakilusią tešlą iškočiokite, lakštą padalykite rombeliais, ant kiekvieno dėkite įdaro ir suformuokite „ausytes“. Sudėję jas į kepimo skardą, palaukite 10-15 minučių, kad pakiltų, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite.
2. Patarimas: mielinės „ausytės“ dažnai verdamos taukuose ar aliejuje. Tuomet į tešlą įpilama pusę šaukštelio degtinės.