Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas, keptas orkaitėje

2023-10-05 Autorius Su karamele

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas, keptas orkaitėje
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartas nuo karto itin sėkmingai paįvairina. Taip, kaip mėsos įdarą "įvelkame" į tortiliją arba lavašą arba kitokią tešlą (gamindami kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir mėsos bei mielinės tešlos derinyje. Reikia tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškyla. O visa kita tikrai nėra sudėtinga. Toks pyragas su faršu ir kopūstais mūsų šeimai labai patiko. Ir jau buvo gamintas ne kartą. Drąsiai rekomenduoju pamėginti ir Jums. Esu tikra, kad šį receptą įtrauksite į savo mėgstamiausių sąrašą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Papločiui:
    • mielės: 25 gramų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 1 stiklinės
    • sviestas: 70 gramų
    • miltai: 3-4 stiklinių
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • malta mėsa: 400 gramų
    • švieži kopūstai: 200 gramų
    • porai: 1 (arba svogūno)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • morkos: 2
    • paprikos: 1
    • druska: žiupsnelio
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paplotis: Į dubenėlį sudėkite mieles, užberkite cukrumi bei kelioms minutėms atidėkite.
  2. 2. Ant silpnos ugnies pašildykite pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas per daug įkaito, reikės jį atvėsinti iki ~35 laipsnių arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną.
  3. Reklama
  4. 3. Tada mieles su cukrumi palengva išmaišykite, kol masė tampa skysta.
  5. 4. Tuomet į didelį dubenį išsijokite miltus, įberkite druskos.
  6. 5. Viduryje padarykite duobutę bei į ją pilkite mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).
  7. 6. Viską išmaišykite bei tada įdarbinkite rankas - gerai išminkykite, bent kelias minutes.
  8. 7. Iš tešlos padarykite kamuolį bei pridengę rankšluosčiu leiskite pakilti maždaug 60 minučių arba kol tešla padvigubės.
  9. 8. Įdaras: Keptuvėje maždaug 5 minutes pakepinkite porą (arba svogūną), sudėkite trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles.
  10. 9. Tada sudėkite maltą mėsą bei pakepkite, kol gražiai apkeps.
  11. 10. Tuo tarpu kol mėsa kepa, burokinės tarkos pagalba sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite kopūstą bei morkas, nedideliais gabalėliais supjaustykite papriką.
  12. 11. Daržoves sudėkite į keptuvę su mėsa bei patroškinkite, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite prieskoniais bei grietine.
  13. 12. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  14. 13. Po to tešlą padalinkite į dvi dalis bei iškočiokite du kepimo skardos dydžio lakštus.
  15. 14. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padenkite su kepimo popieriumi bei įklokite vieną lakštą.
  16. 15. Tolygiai paskirstykite visą pasiruoštą įdarą.
  17. 16. Antru tešlos lakštu užklokite įdarą bei gerai sujunkite pakraščius. Aptepkite kiaušiniu, šakute pribadykite daug skylučių.
  18. 17. Kepkite orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  19. 18. Patiekite ir skanaukite!
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas, keptas orkaitėje
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
"Senelio" maltinukai
(9)
Netikras zuikis Velykoms amerikietiškai
(4)