Moliūginis tortas helovynui - smegenys

2021-01-12 Autorius Hungry Bae

Moliūginis tortas helovynui - smegenys
Aš taip ilgai laukiau… Šitaip laukiau Helovino, kad galėčiau pagaliau išsikepti tortą, kurį kiekvienais metais vis prisižadėdavau pagaminti, bet taip ir neprisiruošdavau… Bijojau.. Bet, bijojau ne dėl to, kad tortas atrodo tikrai šiurpiai, o dėl to, kad mane gąsdino mintis, kad nesugebėsiu ir viską sugadinsiu. Vakar sau užtikrintai pasakiau, kad užteks - daugiau nelauksiu, kas bus, tas bus, ir nieko nelaukdama nuėjau į parduotuvę nusipirkti reikiamų ingredientų.😁 Kai jau grįžau namo su maišu produktų, jau nebebuvo kur dingti - teko eiti pradėti gaminti kone klasika tapusį Helovino šventinio stalo atributą - smegenų tortą. O gal pyragą? Na nėra taip svarbu, kaip pavadinsi, svarbiausia, kad jis ne tik gražus, bet ir labai skanus.

Tik įpusėjusi gamybos procesą supratau, kad mano baimės buvo visai nepagrįstos - smegenų tortas toks paprastas, kad jį paruošti gali bene kiekvienas, o absoliučios sėkmės garantas gaminant šį grožį (ar reiktų sakyti baisuoklį?😁) yra tinkamas išformavimas. Biskvitų formavimui idealiausiai tinka duonos peiliai, nes dėl savo dantyto paviršiaus jie leidžia išgauti taisyklingus, tikslius ir itin dailius pjūvius. Mėgindama išgauti kuo tikslesnę formą paprasčiausiai susiradau kelias smegenų formos nuotraukas internete ir stengiausi pjaustyti taip, kaip man atrodė tinkama.

Žinoma, smegenų tortui reikia pusrutulio formos kepimo indo. Jeigu tokio savo virtuvėje vis dar neturite, dar ne viskas prarasta. Gal savo spintelėse atrasite paprasčiausią metalinį arba grūdinto stiklo dubenį? Būtent stiklinį dubenį aš ir panaudojau kepdama šį Helovyno tortą - viskas pavyko nuostabiai (patarimas - stiklinį dubenį dedame į orkaitę orkaitei dar pilnai neįšilus. Nors stiklas ir grūdintas, visada geriau stengtis išvengti didelių temperatūros svyravimų dėl skilimo tikimybės).

Jeigu iš kepimo indo ištraukto biskvito viršus jums atrodys per plokščias, visada galima sviestiniu kremu prilipdyti biskvito atraižas ir šitaip suapvalinti formą, kaip kad aš padariau gamindama (matysite nuotraukose recepto instrukcijose).
Reklama

Dar vienas fantastiškas dalykas - biskvitui galima naudoti bet kokį jūsų mėgstamą biskvito arba pyrago receptą. Savo smegenų tortui aš panaudojau savo mėgstamo moliūgų pyrago receptą, o ir tikiu, kad dauguma jūsų (lygiai taip kaip ir aš) šiuo metų laiku kovojate su moliūgų pertekliumi. 😁 Tad… Du privalumai viename - nuostabus Helovino stalo papuošimas ir moliūgų panaudojimo būdas - valio! Mėginam jau dabar? 😉

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltai: 335 gramų
    • tirpi kava: 15 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas cinamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • moliūgų tyrė*: 335 gramų
    • rudas cukrus: 300 gramų
    • bekvapis aliejus: 165 gramų
    • kiaušiniai: 3 didelių
    • stipri kava (sulaistymui)
    Papuošimui:
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • kambario temperatūros kondensuotas pienas: 100 gramų
    • cukraus masė: ~500 gramų
    • raudoni dažai
    • raudonos spalvos uogienė arba džemas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks torto gamybai.
  2. 2. Moliūgų tyrė*: Supjaustome moliūgą kubeliais (be odelės) ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės (maždaug 20-40 minučių, priklausomai nuo kubelių dydžio).
  5. 4. Iškepusį moliūgą sutriname kombainu arba blenderiu.
  6. 5. Biskvitas: Miltus persijojame su tirpia kava, kepimo milteliais, druska, cinamonu ir muskatu.
  7. 6. Dideliame dubenyje gerai išmaišome moliūgų tyrę, cukrų ir aliejų.
  8. 7. Po vieną dedame kiaušinius, prieš tai gerai išmaišydami po kiekvieno įdėjimo.
  9. 8. Nuolatos maišydami lėtai supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome - svarbu nepermaišome.
  10. 9. Kepame sviestu išteptame pusrutulio formos inde (aš pati naudojau 23 centimetrų skersmens grūdinto stiklo dubenį) iki 160-170°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-90 minučių, priklausomai nuo indo skersmens ir formos (man užtruko maždaug 80 minučių). Prieš tai rekomenduoju apatinėje lentynoje padėti skardą su vandeniu - šitaip kepdamas biskvitas nedžius ir pluta nebus tokia kieta. Be to, kadangi kepimo laikas ganėtinai ilgas, rekomenduočiau viršų uždengti folija - šitaip biskvito viršus neapdegs.
  11. 10. Kai biskvitas jau visiškai atvėsta, pašaliname plutą ir išlyginame biskvito paviršių (žiūrime nuotrauką), tam puikiai tinka šaukštas arba šakutė. Iš indo biskvitą perkeliame ant paviršiaus, ant kurio galėsime peiliu formuoti biskvitą.
  12. 11. Surinkimas: Kambario temperatūros sviestą išplakame su kondensuotu pienu (maždaug 5 minutes).
  13. 12. Pusrutulio formos biskvitą peiliu suformuojame kuo panašesnį į smegenis (rekomenduoju susirasti smegenų formos paveikslėlį internete ir supjaustyti pagal jį - tai pats lengviausias būdas).
  14. 13. Kai jau būsite patenkinti savo turima biskvito forma, sulaistome jį stipria kava ir aptepame plonu sluoksniu sviestinio kremo.
  15. 14. Dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui, tuomet užtepame storesnį antrąjį sluoksnį ir vėl palaikome šaldytuve, kol sustings.
  16. 15. Cukraus masę nudažome raudonais maistiniais dažais, kad gautųsi švelniai rožinė. Iš cukraus masės formuojame skirtingo ilgio "dešreles".
  17. 16. Išraizgome jas per visą biskvitą, kad suformuotume smegenų vingius.
  18. 17. Džemą arba uogienę pertriname per sietelį, kad neliktų kauliukų. Galima įdėti raudonų maistinių dažų dėl spalvos sodrumo. Teptuku džemą paskirstome ant cukraus masės smegenų vingių.
  19. 18. Šiurpios ir itin nuotaikingos šventės! Skanaus!
Šokoladinis tortas su avietėmis
(8)
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas
(23)
Bananinis medaus tortas
(1)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)