1. Pirmiausia moliūgą sutarkuojame plonais šiaudeliais (jei neturime tokios tarkos, pjaustome peiliu nedideliais šiaudeliais bei verdame truputį ilgiau).
2. Tuomet mangus nulupame bei susmulkiname (žinoma, išimame kaulus).
3. Tada apelsinus bei citriną gerai nušveičiame karštu vandeniu su soda. Išorinę citrusinių žievelių dalį (be baltosios dalies) plonai nutarkuojame. Apelsinus nulupame bei džemui naudojame tik minkštimą, stengdamiesi atskirti nuo baltųjų jungiamųjų vaisiaus dalių. Iš citrinos išspaudžiame sultis.
4. Po to į puodą suberiame sutarkuotą arba supjaustytą moliūgą, apelsinų bei citrinų nutarkuotas žieveles, sudedame mangų ir apelsinų minkštimą, supilame citrinos sultis ir užviriname. Pradėjus kunkuliuoti, kaitrą sumažiname bei paverdame maždaug 15 minučių. Moliūgas gali likti šiek tiek traškus, taip bus gardžiau.
5. Suberiame uogienių cukrų bei dar paverdame maždaug 10–15 minučių. Sukrečiame į sterilius stiklainius bei užsukame.
6. Skanaujame su baltu varškės sūriu arba minkštuoju sūriu, labai gardu su kietuoju sūriu. Šis skanėstas itin tinka su blyneliais, jogurtu, koše arba varške. Puikiai pagardins įvairius desertus. Jei mėgstate, galite įmaišyti truputį šviežio imbiero, jis suteiks dar daugiau gaivumo.
7. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.