Moliūgų ir varškės apkepas - tiesiog būtina receptą išsisaugoti ir pasidalinti!

2019-11-06 Autorius Nekenčiu virtuvės

Moliūgų ir varškės apkepas - tiesiog būtina receptą išsisaugoti ir pasidalinti!
Jau seniau gyriau purų varškės apkepą su manų kruopomis, o šį kartą moliūgų ir varškės apkepas, kuris nerealiai gardus šiltas su natūraliu jogurtu arba grietine, o atvėsęs vos ne kaip pyragas valgosi. Tiesiog būtina tokį receptą išsisaugoti ir pasidalinti su visomis draugėmis.:)

Ingredientai

    Moliūgų masei:
    • moliūgų tyrė: 500 gramų (žemiau aprašysiu kaip ją pasidaryti)
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
    Varškės masei:
    • varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų (jeigu varškės masė atrodys itin skysta, įdedame dar vieną šaukštą manų, o jeigu itin tiršta - dar vieną kiaušinį)
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
    • vanilė
    • džiovintos spanguolės: 1 saujos (arba razinos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgų tyrė: Maždaug 1 kilogramą moliūgo su žieve, bet be sėklų, supjaustome stambiais gabalais, sudedame į kepimo indą arba skardą, pašlakstome aliejumi ir kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių (gali prireikti ir visos valandos - priklausomai nuo moliūgo rūšies) arba kol visai suminkštės.
  2. 2. Tuomet žieves nupjaustome, o moliūgą pertriname, kad gautųsi vientisa ir glotni masė.
  3. Reklama
  4. 3. Galite dar sietelį iškloti marle, supilame tą masę ir paliekame, kad kuo daugiau išvarvėtų skysčio ir tyrė būtų itin moliūgiška.
  5. 4. Moliūgų tyrę galite iškart naudoti, galite kelias dienas šaldytuve pastovėti, o galite ir užšaldyti.
  6. 5. Moliūgų ir varškės apkepas: Moliūgo masei skirtus ingredientai išplakame.
  7. 6. Kitame inde išplakame varškės masei skirtus ingredientus, įmaišome karštu vandeniu perlietas džiovintas spanguoles arba razinas.
  8. 7. Kepimo indą patepame riebalais, pilame trečdalį moliūgų masės, tuomet šaukštu išdėliojame pusę varškės, vėl pilame trečdalį moliūgų, po to keliauja antra pusė varškės ir užbaigiame likusiu trečdaliu moliūgų.
  9. 8. Kepame maždaug 60 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Lepinamės!

Angelė Kasekevičienė

...atrodo skaniai būtinai išmėginsiu....
Atsakyti

Birute Ruseckiene

Turiu moliūgą. Bandysiu kepti apkepą, nes matau nesudėtingas receptas. Turėtų išeiti.
Atsakyti

Ūla

Man gerai pavyko, gavosi labai skanus apkepas.
Atsakyti
Keto varškės apkepas
(8)