Naminės bulvytės fri orkaitėje be riebalų

2024-02-24 Autorius WorldRecipes.lt

Naminės bulvytės fri orkaitėje be riebalų
Jeigu mano vaikai galėtų patys sudarinėti maisto meniu, galiu iškart lažintis, kad bulvytės fri čia užimtų itin garbingą vietą, o gal ir pačią pirmą. Mano vaikams jos yra tarsi burtažodis - su bulvyčių fri draugyste gerokai skanesni tampa kepsniai, kotletai ir kiti, įprastai ne visai toleruojami patiekalai. 

Net ir vienos valgomos, šios gražios auksinės bulvytės fri gali idealiai atlikti karšto vaikų gimtadienio patiekalo vaidmenį. Taip pat vasaros dienomis, į draugiją galima pakviest įvairių šviežių daržovių. 

Bet su jomis įprastai yra vienas minusas. Kepant jas keptuvėje, jos prisigeria daugybe riebalų, tad nusprendžiau, kad reikia to išvengti ir kepti jas orkaitėje, prieš tai pamirkius jas kiaušinio baltymo plakinyje. Kiaušinio plakinys suteikia skania plutelę, o bulvytės šitaip iškepa tolygiai, dailiai, traškiai ir itin super skaniai. Pamėginkite!

Ingredientai

    • bulvės: 8-10
    • kiaušinių baltymai: 2
    • druska
    • pipirai
    • malta raudonoji paprika

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 210-220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi.
  3. 3. Bulves nuskuskite.
  4. 4. Nuplaukite ir supjaustykite maždaug vieno centimetro pločio pagaliukais.
  5. 5. Kiaušinių baltymus lengvai paplakite šluotele arba šakute, kad suputotų.
  6. 6. Berkite į juos druską, pipirus, papriką ir dar paplakite.
  7. 7. Pilkite baltymų masę ant supjaustytų bulvių ir gerai išmaišykite – kiekviena bulvių lazdelė turi pasidengti plakiniu.
  8. 8. Dėkite bulvytes po vieną ant popieriumi išklotos skardos (tai yra, kad nesiglaustų viena prie kitos) ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes.
  9. 9. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, nuimkite bulvytes nuo popieriaus, vėl sudėkite į skardą ir baikite kepti jau be popieriaus - kol įgauna dailią auksinę spalvą.