Naminės mielinės spurgos

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Naminės mielinės spurgos
Fantastiškai skanios naminės mielinės spurgos. Pačios skaniausios, kol dar šiltos ir su stikline pieno. Galėčiau šitaip lepintis kiekvieną vakarą prieš miegą. O mano vaikams šis desertas iš fantastikos srities. Įprastai gaminu iš dvigubos normos, o po kelių minučių jų jau nelieka. Tad nieko nelaukite ir išmėginkite šį auksinį receptą. Einame gaminti! 

Ingredientai

    • miltai: 800 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • vanduo: 250 mililitrų
    • sausos birios mielės: 14 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
    • citrinos: 1 nutarkuotos žievelės
    • cukrus: 5 valgomieji šaukštai
    • aliejus: 1 litras (virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pieną sumaišykite su vandeniu bei cukrumi, pakaitinkite, kad vos vos sušiltų. Suberkite mieles, išmaišykite bei palaukite, kol suputos.
  2. 2. Tuomet po truputį berkite miltus bei maišykite, įberkite tarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek paplaktą kiaušinį. Pradėjus minkyti, supilkite aliejų. Tada minkykite mažiausiai dešimt minučių, o tada tešlą padėkite į švarų dubenį, apdenkite bei palaukite, kol padvigubės.
  3. 3. Po to iškilusią tešlą padalinkite į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarykite skylutes, apdenkite švariu rankšluostėliu bei pakildinkite dar apie 30 minučių.
  4. 4. Galiausiai virkite gerai įkaitintame aliejuje, po maždaug 1,5 minutės iš abiejų pusių. Nereikalingą aliejų nusunkite popierinėmis servetėlėmis, apibarstykite cukraus pudra.
  5. 5. Pačios skaniausios kol dar šiltos. Skanaus!
  6. 6. Patarimas: Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite - tuo taps "draugiškesnė". Jokiu būdu nepadauginkite miltų.
  7. 7. Patarimas: Kad spurgos būtų ypač skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5 minutės iš kiekvienos pusės.

Lukrecija

Kokios jos tobulos! :)
Atsakyti