Labai gardūs ir visai lengvai pagaminami ledai ant pagaliuko, kuriuos gaminsime be cukraus, o jei dar arbūzą naudosime labai gerai prinokusį, papildomai medaus taip pat galima nedėti.
Ingredientai
arbūzas: 800 gramų (grynas svoris)
medus: ~2 šaukštų (arba pagal skonį)
citrinos sultys: poros šlakelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia arbūzą supjaustome kubeliais.
2. Tada sudedame į virtuvinio kombaino indą, dedame medų ir pilame keletą šlakelių citrinų sulčių.
Reklama
3. Viską sutriname iki vientisos masės ir supilstome į specialias ledų formeles. Įstatome medinius pagaliukus.
4. Sušaldome ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: Aš specialių formelių ledams radau vienoje iš didesnių Lietuvos parduotuvių, bet pastaruoju metu pastebėjau, kad jau atsirado ir mažesnėse ir nėra taip sunku rasti jų nusipirkti.
6. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.