Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais ir avižinių sausainių pagrindu

2023-10-24 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais ir avižinių sausainių pagrindu
Itin gardus, greitai pagaminamas tortas, kurio net nereikia kepti - pagrindui naudosime sutrupintus sausainius, o jogurtinį varškės kremą sustingdysime su želatina. Patikėkite tikrai labai skanus ir vertas daugybės pagyrų.

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 26-28 centimetrų formai.

Ingredientai

    • avižinių sausainių: 200 gramų
    • sviesto: 120 gramų
    • želatinos: 2 valgomųjų šaukštų
    • 2,5% riebumo natūralaus jogurto: 250 mililitrų
    • liesos varškės: 400 gramų (naudoju "Rokiškio")
    • cukraus: 100 gramų
    • vanilinio cukraus: 2 pakelių
    • citrinų: 1
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • mandarinų: 8
    • džemo: 150 gramų (labiausiai tinka mandarinų arba aviečių)
    • aguonų: 25 gramų (nėra būtina)
    • pieno: 80 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius sumalkite elektrine trintuve arba sudėkite į tvirtą maišelį ir padaužykite kočėlu.
  2. 2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais.
  3. 3. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą atsegamais kraštais, sulyginkite ir prislėkite.
  4. 4. Dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite kremą.
  5. 5. Maltas aguonas suberkite į pieną, užvirkite ir atvėsinkite.
  6. 6. Želatiną užpilkite trupučiu šalto vandens ir palikite maždaug 10 minučių išbrinkti.
  7. 7. Jogurtą, varškę, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinkite blenderiu, kol gausite visiškai kreminę konsistenciją.
  8. 8. Į gautą masę įmaišykite aguonas su pienu, įberkite žiupsnelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.
  9. 9. Ant silpnos kaitros vandens vonelėje kaitinkite indą su užmerkta želatina ir maišykite, kol ištirpsta. Bemaišant įpilkite į želatiną šiek tiek citrinos sulčių (aš nemėgstu per daug citrinos rūgšties, tai išspaudžiau pusę citrinos ir buvo pats tas).
  10. 10. Kai jau želatina ištirpsta, nukelkite indelį nuo kaitros ir maždaug 5 minutes atvėsinkite nuolatos maišydami.
  11. 11. Kai truputį pravėsta, į želatiną įmaišykite keletą šaukštų varškės kremo. Dar pravėsinkite iki taps drungna ir tada įmaišome ją į kremą. Kremą pastatykite į šaldytuvą.
  12. 12. Per tą laiką standžiai išplakite grietinėlę su šaukštu cukraus.
  13. 13. Kai kremas pradeda stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę ir supilkite ant sausainių pagrindo.
  14. 14. Dėkite į šaldytuvą bent jau 4 valandoms arba visai nakčiai.
  15. 15. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant torto.
  16. 16. Džemą pakaitinkite, kol suskystės, šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant viršaus.
  17. 17. Patiekite ir skanaukite!
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais ir avižinių sausainių pagrindu
Kijevo tortas
(10)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)
Kvapnus drėgnas moliūgų tortas
(11)