Nekeptas sausainių tortas su gaiviais persikais ir švelniu kremu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Nekeptas sausainių tortas su gaiviais persikais ir švelniu kremu

Ingredientai

    Sausainių sluoksniams:
    • kakaviniai sausainiai: 2 pakeliai (po 180 gramų)
    • pienas: 1 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    Kremui:
    • maskarponė: 250 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų (bent 35% riebumo)
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • citrinos sultys: truputėlio
    • miltelinis cukrus: 2 šaukštų
    • persikų sirupas: 1-2 šaukštų (jei kremas per tirštas)
    • konservuoti persikai: 1 skardinės (400 gramų)
    Aptepti:
    • grietinėlė: 100 mililitrų (bent 35% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kremui išplakame grietinėlę bei sumaišome su maskarpone, vanile, milteliniu cukrumi.
  2. 2. Įlašiname šiek tiek citrinos sulčių (pagal savo skonį). Jei masė kiek per tiršta, įpilame 1–2 šaukštus konservuotų persikų sirupo (aš pyliau).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sausainius įmerkiame į pieną (tik įkišame bei ištraukiame, nereikia mirkyti), sudedame į kepimo formą.
  5. 4. Užtepame sluoksnį kremo, sudedame plonais griežinėliais supjaustytus persikus.
  6. 5. Taip sluoksniuojame, kol suformuojame visą tortą. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių.
  7. 6. Tada dedame tortą į šaldytuvą sustingti mažiausiai 4 valandoms.
  8. 7. Išimame tortą iš formos, aptepame plakta grietinėle. Puošiame pagal savo norus. Skanaujame!
  9. 8. Patarimas: Sausainius į pieną tik įmerkiame, nereikia jų ilgai mirkyti, nes sausainiai bus per minkšti, ištiš.
  10. 9. Patarimas: Jei kremas gavosi tirštokas, įpilame šaukštą arba kelis persikų sirupo. Ne tik praskies kremą, bet ir sustiprins persikų skonį.
Biskvitas tortui
(8)
Sodrus kavos tortas
(13)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)