Nurodyti ingredientų kiekiai yra pritaikyti 26 centimetrų skersmens tortinei.
Ingredientai
sausainiai su vaniliniu pertepu: 250 gramų (tiks "Disko" ar kitokie tokio tipo sausainiai)
kambario temperatūros sviestas: 50 gramų
pertrinta varškė: 500 gramų
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
cukrus: 1 puodelio
maskarponė: 250 gramų
želatinos milteliai: 10 gramų
braškės: 1 kilogramo
Recepto paruošimas
1. Pradžioje sausainius sumalkite bei sumaišykite su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę (naudojome 26 centimetrų skersmens tortinę) ir suslėkite torto padą rankomis.
2. Tuomet želatiną užpilkite šlakeliu vandens arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpinkite dubenėlyje virš karštų garų, atidėkite bei leiskite pravėsti.
3. Tada varškę suplakite su cukrumi, vanile bei maskarpone. Greitai įplakite pravėsusią želatiną.
4. Po to braškes nuplaukite, nuimkite kotelius bei supjaustykite ketvirčiais. Įmaišykite į varškės masę. Viską supilkite ant sausainių pagrindo. Galiausiai paviršių išlyginkite šaukštu bei statykite į šaldytuvą sustingti. Skanaukite!