Obuolių laiveliai su silke ir morkomis

2024-10-30 Autorius Karolina Puodžiūtė

Obuolių laiveliai su silke ir morkomis
Šis išskirtinis užkandis, jungiantis sūrų silkės skonį su gaiviais obuolių ir daržovių natomis, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta netradicinius skonių derinius. Švelnūs virti morkų kubeliai, sumaišyti su svogūnų laiškais, suteikia saldumo ir gaivos, o majonezo sluoksnis viską sujungia į malonią konsistenciją. Silkės juostelė ne tik papildo skonį, bet ir suteikia puikų akcentą, puikiai tinkantį įvairioms progoms. Nustebinkite svečius efektingai atrodančiu užkandžiu.

Redaktorės Vaidos komentaras - tikrai išskirtinai atrodantis užkandis. Tačiau šie ingredientai gali būti naudojami ir salotoms paruošti. Tereikia visus naudojamus produktus supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir, pagardinus majonezu, sumaišyti ir patiekti.  

Ingredientai

    • Obuoliai: 3 vnt. 
    • Morkos: 2 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Silkės filė: 3 vnt.
    • Svogūnų laiškai: 50 g
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas išvirti. Atvėsusias supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Svogūnų laiškus supjaustyti plonais žiedais ir sudėti prie morkų.
  3. Reklama
  4. 3. Prie daržovių įdėti šiek tiek majonezo, berti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
  5. 4. Silkės filė perpjauti per pusę išilgai, gausis dvi siauresnės juostelės.
  6. 5. Obuolius perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius. Galima dar papildomai paskaptuoti vidų, kad tilptų daugiau įdaro.
  7. 6. Į obuolių vidurį dėti morkas su svogūnų laiškais.
  8. 7. Ant viršaus suraityti silkės juostelę ir prismeigti mediniu smeigtuku, kad geriau laikytųsi.
Marinuotos silkės tortas
(2)