Tikrai labai gardus, tiesiog burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai bei varškė yra nerealus derinys, puikiai vienas kitą papildo, net norisi, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.
Gaminant buvo naudojama 40x25 centimetrų kepimo forma.
kreminė arba paprasta varškė: 500 gramų (galite dėti ir daugiau)
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
kiaušiniai: 1
citrinos žievelė (arba cinamonas)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių riebalus išlydykite, kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišydamos, į kiaušinius supilkite pravėsusius riebalus, išmaišykite.
2. Sudėkite su kepimo milteliais sumaišytus bei išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišykite.
Reklama
3. Tuomet kepimo indą patepkite riebalais bei pabarstykite miltais.
4. Sukrėskite du trečdalius tešlos, išlyginkite drėgnomis rankomis, pridėkite nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių (obuolius pjaustykite stambiai - mažesnius dalinkite į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius reikėtų sudėti beveik vieną šalia kito.
5. Tada varškę ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi bei citrina arba cinamonu.
6. Paskirstykite po visą kepimo indą, jei tiksliau, dėkite ant obuolių ir į jų tarpus.
8. Po to paruoštą pyragą dėkite į iki 180-190 laipsnių temperatūros ikaitintą orkaitę, kepkite apie 40-50 min (priklauso nuo pyrago storio ir turimos orkaitėjes). Ar jau iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau pyragų su varške receptų rasite: Pyragai su varške.
Vilma Kriaučiūnienė
Pats skaniausias obuolių pyragas, kurį kada ragavau :) Galima apsivalgyti. Nu toks skanus, nerealiai.
Atsakyti
Erika Palengva
Oj šiame pyrage tas obuolių ir varškės derinys nerealus.. Su kavos puodeliu man jis fantastiškas. Tikrai rekomenduoju visiems išsikepti ir pasilepinti :)
Atsakyti
Aistė
Tas obuolių ir varškės derinys yra lyg kažkas iš kito pasaulio. Nu taip nerealiai skanu. Ačiū už tobulą receptą :)
Atsakyti
Rugilė
Tikrai tobulas obuolių pyragas, pagaliau radau kažką išskirtinio ir tikrai įtraukiau į savo receptų knygą, ačiū;)
Atsakyti
Maja
Be galo skanus tačiau kitą kartą kepsiu didesnėje kepimo skardoje, nes su tokiu kiekiu ingredientų pyragas išeina labai storas ir man kepė apie 1val 30 min.
Pats skaniausias varškės pyragas. Be galo ačiū už receptą.
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Erika Palengva
Atsakyti
Aistė
Atsakyti
Rugilė
Atsakyti
Maja
Atsakyti