Obuolių pyragas su varške

2018-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške – tai puikus desertas, tiesiog burnoje tirpstantis pyragas, kuris sujungia šviežių obuolių sultingumą ir varškės kreminį švelnumą. Šis pyragas išsiskiria savo minkšta ir drėgna tešla, kuri gardžiai dera su lengvu varškės sluoksniu ir saldžiarūgščiais obuoliais. Varškė suteikia pyragui ypatingo lengvumo ir švelnumo, o obuoliai – natūralaus saldumo ir gaivumo. Kepant obuoliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui dar daugiau skonio. Šis pyragas neabejotinai taps mėgstamu jūsų virtuvės gardėsiu. Patiekite šiltą arba atvėsintą, su trupučiu cukraus pudros ar plakta grietinėle, ir mėgaukitės šio pyrago skoniu.

Redakcijos komentaras - nurodyti ingredientų kiekiai skirti 40x25 cm dydžio kepimo formai.

Daugiau receptų su obuoliais galite rasti čia.
Daugiau pyragų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Riebalai: 300 g (sviestas arba kepinių margarinas, galima maišyti)
    • Cukrus: ~350 ml.
    • Kiaušiniai: 4 vnt. (jei labai dideli, užteks 3 vnt.)
    • Vanilinis cukrus: 20 g. 
    • Kepimo milteliai: 2 valg. š. (nubraukti)
    • Citrinos žievelė
    • Miltai: 450 g. (~750 ml.)
    Įdarui:
    • Obuoliai
    • Kreminė arba paprasta varškė: 500 g. (galima dėti ir daugiau)
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Citrinos žievelė (arba cinamonas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Riebalus išlydyti ir atidėti. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišant, į kiaušinius supilkite pravėsusius riebalus.
  2. 2. Į kiaušinių masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir suberti citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo indą patepti riebalais pabarstyti miltais ir sudėti du trečdalius tešlos, išlyginti drėgnomis rankomis.
  5. 4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambesniais gabalėliais. Juos glaudžiai išdėlioti ant pyrago.
  6. 5. Varškę sutrinti su kiaušiniu, cukrumi bei citrina (ar cinamonu).
  7. 6. Varškės masę paskirstyti ant obuolių, užpildant ir tarpus.
  8. 7. Ant varškės sluoksnio, drėgnomis rankomis, išdėlioti likusią tešlą.
  9. 8. Pyragą kepti iki 180 C ikaitintoje orkaitę apie 40-50 min (priklauso nuo pyrago storio).

Vilma Kriaučiūnienė

Pats skaniausias obuolių pyragas, kurį kada ragavau :) Galima apsivalgyti. Nu toks skanus, nerealiai.
Atsakyti

Erika Palengva

Oj šiame pyrage tas obuolių ir varškės derinys nerealus.. Su kavos puodeliu man jis fantastiškas. Tikrai rekomenduoju visiems išsikepti ir pasilepinti :)
Atsakyti

Aistė

Tas obuolių ir varškės derinys yra lyg kažkas iš kito pasaulio. Nu taip nerealiai skanu. Ačiū už tobulą receptą :)
Atsakyti

Rugilė

Tikrai tobulas obuolių pyragas, pagaliau radau kažką išskirtinio ir tikrai įtraukiau į savo receptų knygą, ačiū;)
Atsakyti

Maja

Be galo skanus tačiau kitą kartą kepsiu didesnėje kepimo skardoje, nes su tokiu kiekiu ingredientų pyragas išeina labai storas ir man kepė apie 1val 30 min. Pats skaniausias varškės pyragas. Be galo ačiū už receptą.
Atsakyti
Obuolių pyragas su varške
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)