Orkaitėje kepta žuvis su bulvių traškučiais

2018-05-09 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta žuvis su bulvių traškučiais
Aš įprastai orkaitėje kepti renkuosi kuo riebesnę žuvį, tuomet tikrai jos neperkepu bei ji išlieka sultinga. Lynas itin gardi žuvis, todėl progai pasitaikius, būtinai paragaujame!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lynas: 700 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • citrinos: 2 riekelių
    • šviežias čiobrelis: 3-4 šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • bulvės: 2 (didesnės)
    • malta raudonoji paprika
    • džiovinti krapai
    • druska
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išimame vidurius iš žuvies bei gerai išplauname.
  2. 2. Tada ant viršaus užberiame rupios druskos bei gerai įtriname, nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  3. Reklama
  4. 3. Vidų pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais, sudedame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, citrinos griežinėlius bei čiobrelio šakeles.
  5. 4. Tuomet bulves kruopščiai nuplauname (galima nuskusti, jei norisi).
  6. 5. Supjaustome plonais griežinėliais, užberiame maltos paprikos, džiovintų krapų ir druskos.
  7. 6. Apšlakstome aliejumi bei viską gerai išmaišome.
  8. 7. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Groteles patepame su aliejumi, ant jų dedame žuvį bei aplinkui išdėliojame bulvių griežinėlius. Po grotelėmis pakišame skardą, kad nutekėtų susidarę riebalai.
  9. 8. Kepame maždaug 25-30 minučių. Kepimo eigoje apverčiame bulves bei kai tik bus iškepę, juos išimame.
  10. 9. Patiekiame su mėgiamomis salotomis. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau lyno receptų rasite: Lyno receptai.
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)
Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis
(3)
Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Oto kepsnys su daržovėmis
(1)