1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais (skersai arba išilgai), iš abiejų pusių apibarstykite druska ir palikite pusvalandį pastovėti.
2. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Reklama
3. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Česnaką tarkuokite smulkia tarka arba išspauskite specialiu prietaisu.
5. Berkite žiupsnelį druskos ant česnakų ir sumaišykite su karštu vandeniu.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kurį ištepkite augaliniu aliejumi.
7. Dėkite baklažano griežinėlius, ant jų paviršiaus pilkite po truputėlį česnakinio vandens mišinio, šaukštelio pagalba ištepkite visą paviršių, berkite tarkuoto sūrio ir dėkite pomidoro griežinėlius.
8. Paviršių apibarstykite druska bei maltais pipirais.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
10. Skardą su baklažanų užkanda dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
11. Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.