Orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis

2018-11-25 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis
Labai gurmaniškas ir skanus užkandis tiems, kas mėgsta pelėsinį sūrį. Skaniausia valgyti, kol dar šilti, bet ne mažiau gardūs ir jau atvėsę.

Daugelyje panašių receptų kriaušės dar yra patroškinamos keptuvėje, bet jeigu pasirinksite jas labai gerai sunokusias ir minkštas, to daryti visai nereikia.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 10-15 vnt. sumuštinių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėgiama duona arba batonas
    • sviestas: patepimui
    • gerai sunokusios kriaušės: 2
    • pelėsinis sūris: 100 gramų
    • tirštas balzamiko actas: šlakelio
    • pjaustyti migdolų riešutai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių duoną arba batoną supjaustome riekelėmis. Kiekvieną plonai patepame su sviestu.
  2. 2. Tuomet ant viršus uždedame po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių bei užtrupiname pelėsinio sūrio.
  3. Reklama
  4. 3. Tada paruoštas riekeles sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys bei riekelės šiek tiek apskrus.
  5. 4. Po to apšlakstome balzamiko actu, užberiame migdolų riešutų bei jau galime skanauti!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau karštų sumuštinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai.