Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais
Šiam orkaitėje keptų kiaulienos kukulių patiekalui tikrai nereikia skirti daug savo pastangų. Paruošti jį lengva ir gana greita. Daugiausiai laiko užims pats daržovių ir kukulių kepimas. Bet tai už jus padarys orkaitė, tad Jūs turėsite daugiau laisvo laiko sau.

Beje, aš gamindama patiekalus iš kiaulienos faršo, jį visada susimalu pati savo virtuvėje, nes pirktinis faršas nebūna toks kokybiškas dėl savo priemaišų. Rekomenduoju tai daryti ir Jums, jeigu norite pačio geriausio rezultato. :)

Ingredientai

    Kukuliams:
    • kiaulienos kumpio faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • džiūvėseliai: saujelės
    • džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai
    • druska
    • juodieji pipirai
    Daržovės:
    Padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai pjaustyti šv. krapai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Daržovės: Pradžioje nulupame svogūnus, nuskutame morkas bei burokus. Į kepimo skardą sudedame ketvirčiais supjaustytus svogūnus, morkas bei burokus - panašaus dydžio gabaliukais bei mažesniais nei svogūnai. Sudedame šviežius čiobrelio lapelius, smulkiai supjaustytą česnaką, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei viską išmaišome.
  2. 2. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  3. 3. Mėsos kukuliaii: Į faršą įmušame kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skiltelę, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, papriką, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  4. 4. Viską gerai išminkome bei suformuojame kukuliukus.
  5. 5. Tuomet iš orkaitės išimame kepimo skardą su daržovėmis, ant viršaus išdėliojame mėsos kukulius bei pašauname vėl kepti maždaug 20-30 minučių, kol kukuliai iškeps.
  6. 6. Padažas: Dubenelyje sumaišome visus išvardintus ingredientus (padažas turi gautis skystas).
  7. 7. Galiausiai iškeptas daržoves bei kukulius patiekiame su paruoštu padažu. Tikras skanumėlis!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos kukulių receptų rasite: Kiaulienos kukuliai.
Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
(2)
Lietinių sumuštiniai "Ala kebabai"
(1)
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)