Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis

2019-04-23 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
Įvairūs užkandžiai per įvairiausias šventes ar pasisėdėjimus visada būna pats "einamiausias" patiekalas tiek patiems paskanauti, tiek užsukusius svečius pavaišinti. Šį kartą nuostabus užkandis iš bemielės tešlos lapelių su tigrinėmis krevetėmis. Gailiuosi, tik kad gaminau iš viengubos normos, būtų buvę suvalgyti ir jei būčiau gaminusi iš trigubos. Tad jei pas jus bus daugiau nei 3 žmonės, drąsiai didinkite ingredientų kiekius.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 9 užkandžiai.

Ingredientai

    • bemielės tešlos lapeliai: 3
    • šviežios tigrinės krevetės: 6
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • mėlynieji svogūnai: 0,5 nedidelio
    • malta rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas česnakas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vyšniniai pomidorai: 6
    • vytintas kiaulienos kumpis: 50 gramų
    • pjaustytas kietasis sūris: 50 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome tešlos lapelius bei kiekvieną padaliname į 3-is dalis.
  2. 2. Tuomet į dubenėlį sudedame smulkiai supjaustytas krevetes, smulkiais kubeliais - papriką, svogūną ir pomidorus.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame rūkytą papriką, česnaką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, įpilame šlakelį aliejaus bei viską gerai išmaišome.
  5. 4. Tada ant tešlos lapelių išdėliojame paruoštą krevečių įdarą, vytinto kumpio griežinėlius bei sūrį.
  6. 5. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaujame!
  7. 6. Pastebėjimas: Tešlos kraštelius dar galima patepti kiaušinio plakiniu, nors man to ir neprireikė.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.