Padažas Uncle Ben's lietuviškai

Autorius apie receptą

Idealus padažas- mišrainė Ankl Bens (Uncle Ben's) žiemai, pritaikytas pagal lietuviškus produktus. Idealiai tinka prie makaronų, mėsos, žuvies, į sriubas ar troškinius. Galite tiesiog tepti ant duonelės.

Iš nurodytų ingredientų kiekio, man gaunasi maždaug 5,5 litro padažo

Ingredientai

    • cukinijos: 1 didelės (~3 kilogramų)
    • morkos: 500 gramų (supjaustytos griežinėliais)
    • svogūnai: 500 gramų (supjaustyti kubeliais)
    • paprikos: 500 gramų (supjaustytos juostelėmis)
    • pomidorai: 500 gramų (supjaustyti stambiai)
    • apelsinai: 3 didelių (supjaustyti kubeliai, be žievelių)
    • cukrus: 2 stiklinių
    • citrinos rūgštis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 0,5 litro
    • aliejus: 1 stiklinės
    • česnakas: 1 galvos
    • vanduo: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, dalinkite per pusę.
  2. 2. Vieną dalį supjaustykite kubeliais, kitą dalį sutarkuokite stambiai.
  3. 3. Dėkite į puodą. Įpilkite 0,5 litro vandens, 2 stiklines cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties. Troškinkite, kol cukinija pasidaro skaidri, maždaug 20-30 minučių.
  4. 4. Tuomet į kitą troškintuvą dėkite supjaustytas morkas, svogūnus ir paprikas.
  5. 5. Viską patroškinkite maždaug 15 minučių (be vandens!!!). Šitą troškinį supilkite į išsitroškinusią cukinija.
  6. 6. Tada sudėkite pomidorus bei apelsinus. Įberkite druską, susmulkintą česnaką, pomidorų padažą bei aliejų.
  7. 7. Visa tai troškinkite maždaug pusvalandį. pamaišydamos, kad neprisviltų.
  8. 8. Po to išpilstykite į stiklainiukus, užsukite, apverskite, laikykite kol pilnai atvės. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Padažas Uncle Ben's lietuviškai
Padažas Uncle Ben's lietuviškai

Atsiliepimai

algis

Naudingas
(24)
jokiu padazu nereikia susiblenderiuokit pomidoru savu 05litro vietoj apelsinu lietuviski kietoki obuoliai rugsties nereikia pomidorai duoda rugstuma gale cesnakiuko dar ir super
Atsakyti

Rūta Mėta

Naudingas
(1)
Patiko patarimas

Irma Oržekauskienė

Naudingas
(23)
O tai troškinamos morkos su paprika ir svogūnais neprisvils be jokio vandens? Gal aliejaus reikia?
Atsakyti

Angelija

Naudingas
(0)
Vietoj apelsinų dedu konservuotų ananasų skardinę, pilu su visu skysčiu. Tada reikia biški pamažinti cukrų. Ananasai duoda savotišką pikantiškumo skonį. :)
Atsakyti

Edgaras

Naudingas
(0)
Kada dėti ananasus?

Atsakinėjama į Komentarą

Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)