Autorius apie receptą Šiandien noriu pasidalinti savo lietuviškos, paprastos charčio sriubos variantu su jautiena ir ryžiais. Pagaminimas nėra sudėtingas, tačiau man jis pats tobuliausias. Visada pavyksta ir niekada nenuvilia. Gal tai ir nėra tradicinis jos variantas, tačiau mūsų šeimai labai patinka. Tad drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums, tikrai neliksite nusivylę. Einame gaminti jau dabar.:)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautiena: vietoj jos galima naudoti vištieną, kalakutieną arba kiaulienos sprandinę. Skonio profilis šiek tiek keisis, tačiau sriuba išliks soti ir gardi.
- Bulvės: galima keisti saldžiąja bulve (batatu) ar net moliūgu – suteiks šiek tiek salstelėjusį poskonį.
- Pomidorų padažas: puikiai tinka ir konservuoti pomidorai, pomidorų tyrė ar net pomidorų sultys.
- Apvalūs ryžiai: galima naudoti ilgagrūdžius ar rudus ryžius – pastarieji virs ilgiau, bet suteiks daugiau skaidulų.
- Džiovintas čili pipiras: galima keisti čili milteliais arba šviežiu čili.
- Žalumynai: tinka tiek petražolės, tiek krapai, tačiau galima naudoti ir kalendrą ar net šviežią baziliką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mėsą verta apkepti prieš verdant – tai sustiprina skonį ir padeda suformuoti ryškesnį sultinį.
- Pomidorą prieš kepinimą verta nulupti – sriuboje neliks kietų odelių.
- Sriubą verta ragauti kelis kartus gamybos metu – taip bus lengviau sureguliuoti aštrumą ir sūrumą.
- Po virimo sriubai būtina leisti pastovėti – tuomet skoniai susilieja ir tampa sodresni.
- Sriubą galima gaminti didesniu kiekiu ir užšaldyti – puikiai tinka greitiems pietums.
Atsiliepimai
Nijole
Atsakyti
Oho
Žiniukas
Elė
Aldona.
Rasa
Atsakyti
Kristina
Elė
Atsakyti
Odena
Genovaite
Atsakyti
Dijana
Atsakyti
Marius
Atsakyti
As
Atsakyti
Bonius
Atsakyti
Rimasis
Atsakyti
as
Atsakyti
Jonas Pranciškus Stankevičius
Atsakyti
Janet
Atsakyti