1. Iš pradžių slyvas išsikauliname bei sumalame. Masės gausis maždaug 1,5 kilogramo.
2. Tuomet sumaišome su cukrumi bei išgremžtu vanilės ankšties vidumi. Verdame, kol uogienė ims tirštėti bei blizgėti, vis nugraibydamos putas. Man tai užtruko kiek ilgiau nei 60 minučių.
3. Išpilstome į stiklainius ir skanaujame. :)
4. Rekomendacija: Daugiau slyvų uogienių receptų rasite: Slyvų uogienės.
Atsiliepimai
Receptų mylėtoja
Naudingas
(14)
Tokią uogienę gaminu jau bent tris metus iš eilės, o gal net keturis. Man ji tikrai labai skani, o ir visai šeimai patinka. Prie įvairiausių blynų labai greitai žiemą susinaduoja. Dar net kartais prigaminu ir draugėms duodu, jeigu slyvų derlius būna labai geras. Tikrai tokios uogienės nekeisčiau į jokią kitą.
Atsakyti
Toma
Naudingas
(10)
Išmėginau, gavosi tikrai nuostabiai. Uždedam pliusą :)
Atsakyti
Akvilė Mankutė
Naudingas
(7)
Iš visų uogienių man šita yra pati nerealiausia. Taip skaniai tinka su įvairiausiais blynais ir lietiniais... mmm :)
Atsakyti
Julija
Naudingas
(34)
Sveiki, o paprastą vanilinį cukrų galima panaudoti?
Atsakyti
Rita
Naudingas
(2)
Aš verdu iš mėlynųjų mažųjų slyvų uogienę. Paverdu kol pradeda tižti, tada per kiaurasamtį ištrinu, gaunasi tyrelė. Tą tyrelę pakaitinu su cukrumi ir viskas. Labai skanu su blynais ar arbata pasidaryti irgi skanu.
Atsakyti
Raimonda
Naudingas
(1)
Tikrai super gaunasi. Ačiū už gerą receptą!
Atsakyti
Raminta
Naudingas
(0)
Man irgi skaniausia dabr virsuy didesni puoda
Atsakyti
Dalia
Naudingas
(0)
verdu vos ne 2 valandas, niekaip netirštėja...
Atsakyti
Atsiliepimai
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Toma
Atsakyti
Akvilė Mankutė
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Rita
Atsakyti
Raimonda
Atsakyti
Raminta
Atsakyti
Dalia
Atsakyti