Paprasti varškės sausainiai su sviestu

2023-10-20 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti varškės sausainiai su sviestu
Tikrai paprasti, lengvai pagaminami, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.

Vakar prieš pat pietus mane aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir ėmiau kepti šiuos sausainius. Šaldytuve turėjau vieną varškės pakelį, tad iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž jau žinojau... Jau buvau kepusi itin panašius sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai.

Mano patarimai ir pastebėjimai. Kai kuriuos skaitančius tikrai gali išgąsdinti tokia aukšta kepimo temperatūra. Bent jau aš labai atsargiai žiūrėjau ir stebėjau, kaip sausainiai kepa. Kepiau 240 laipsnių temperatūroje ir pakako vos 8-10 minučių jiems iškepti.

Tiksliai nesuskaičiavau, kiek gavosi sausainių. Sakyčiau apie 50 vienetų.

Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai paruošiama. Ingredientai patys paprasčiausi. 

Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 4 iš 5. Paprasta ir skanu, tikrai kartosime.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • minkštas sviestas: 240 gramų
    • varškė: 250 gramų
    • druska: šiek tiek
    Pabarstymui:
    • cukrus: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą sumaišome su varške. Suberiame persijotus miltus bei druską. Užminkome tešlą.
  2. 2. Tuomet iš tešlos iškočiojame maždaug 3-4 milimetrų storio lakštą, pabarstome cukrumi bei įspaudžiame jį kočėlu.
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustome 9 cm ilgio bei 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
  5. 4. Tada orkaitę įkaitiname iki 240 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame skardas bei sudedame sausainius.
  6. 5. Kepame apie 10-15 minučių, kol pagels. Skanaujame!
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Moliūginiai sausainėliai
(1)