1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
2. Tuomet cukiniją nulupame bei taip pat smulkiai sutarkuojame. Cukiniją sukrečiame į sietelį arba marlę bei gerai nuspaudžiame, kad nubėgtų visas jose esantis vanduo.
Reklama
3. Po to šiaip paruoštas cukinijas sumaišome su tarkuotu sūriu, paskaniname pipirais bei gerai sumaišome. Druskos dėti čia visai nereikia (pats sūris ir taip pakankamai sūrus).
4. Tada plačią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant jos dedame maždaug po vieną šaukštą sūrio ir cukinijų mišinio (paliekame nedidelius tarpelius tarp kauburėlių, kad kepdami traškučiai nesusilietų į vieną).
5. Kepapie apie 8 minutes, kol kepamo traškučio krašteliai gražiai paruduos. Kuo traškutis daugiau apskrus, tuo atvėsęs jis bus traškesnis.
6. Iš orkaitės išimtus traškučius pradžiai truputį atvėsiname, o tuomet dedame į lėkštę. Patiekiame juos šaltus. Skanaus!
7. Patarimas: Jei parmezano kaina parduotuvėse "baugina", patarčiau naudoti kuo kokybiškesnį lietuvišką pakaitalą, pvz., "Džiugo sūrį". Iš bėdos parmezaną galima papakeisti kitu fermentiniu sūriu.
8. Patarimas: Su neilgai brandintu sūriu (palyginus pigiu fermentiniu) traškučių skonis bus gana prėskas bei visai neįspūdingas. Tokiu atveju traškučius rekomenduočiau paskaninti prieskoniais arba druska. Paeksperimentuokite bei rasite sau priimtiniausią variantą ir kainos, ir skonio prasme!