Pats lengviausias šokoladinis pyragas su juodu šokoladu

2024-04-24 Autorius WorldRecipes.lt

Pats lengviausias šokoladinis pyragas su juodu šokoladu
Šis šokoladinis pyragas su juodu šokoladu yra iš David Leibovitz knygos "Saldus gyvenimas Paryžiuje", ilgą laiką neprisiruošiau jo išmėginti, nors vieną kartą draugė, kuriai buvau paskolinusi tą knygą, iškepė ir atsinešė į svečius pavaišinti - ir tuomet tik atradau, koks čia nuostabus pyragas. Ir jis tikrai yra pats lengviausias, kokį tik galima įsivaizduoti. Paruoš net virtuvės naujokas. :) 

Beje, man asmeniškai pats gardžiausias šis pyragas būna jau kitą dieną - išlaikytas kambario temperatūroje, uždengus maistine plėvele (tam, kad nesudžiūtų).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviesto: 120 gramų
    • juodo šokolado: 250 gramų
    • kiaušinių: 4
    • cukraus: 65 gramų (jei mėgstate saldžiau - dėkite daugiau)
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ir juodą šokoladą ištirpinkite ant karšto vandens vonelės.
  2. 2. Tada įmaišykite kiaušinių trynius, miltus ir pusę cukraus.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir druska.
  5. 4. Mentele atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą.
  6. 5. Po to supilkite pasiruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 23 centimetrų kepimo formą.
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
(6)