Perlinių kruopų troškinys su mėsa - perlines kruopas nuo šiol pirksite daug dažniau!

Autorius apie receptą

Perlinių kruopų troškinys su mėsa - šis troškinys, paruoštas atskirose čenakinėse arba nedideliuose keraminiuose indeliuose, leidžia visiems ingredientams tolygiai įsigerti skoniais. Perlinės kruopos, suminkštėjusios ilgai verdant, tampa pagrindu, kuris sugeria mėsos ir daržovių sultis. Apkepinta mėsa prideda sodrumo, o daržovės – natūralaus saldumo ir aromato. Pomidorų padažas suteikia šiek tiek rūgštelės, o lauro lapai ir kiti prieskoniai – subtilaus skonio. Šis patiekalas tobulai tinka šaltoms dienoms, nes yra šildantis, sotus ir be galo aromatingas, idealiai patiekiamas tiesiai iš orkaitės.

Autorės komentaras
- tai tobulas perlinių kruopų troškinys, kurį galite gaminti su kokia tik norisi mėgstama mėsa.

Daugiau idėjų ką pagaminti čenakinėse galite rasti čia

Ingredientai

    • Mėgstama mėsa: 600 g (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar kita)
    • Perlinės kruopos: 150 g (išmirkytos per naktį vandenyje)
    • Morkos: 2 vnt. (didelės)
    • Bulvės: 2-3 vnt. (vid. dydžio)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Pomidorų padažas: 3 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Malti pipirai: pagal skonį
    • Lauro lapeliai: keli
    • Sviestas: 50 g (nėra būtina)
    • Vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Perlines kruopas iš vakaro užmerkti šaltame vandenyje, kitą dieną nuplauti jas po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Tuomet mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  3. 3. Į čenakinių dugną sudėti mėsos gabalėlius, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą svogūną, perlinių kruopų ir kubeliais pjaustytas bulves.
  4. 4. Tada įdėti po 1 valg. š. pomidorų padažo, pagardinti lauro lapais ir įberti druskos bei pipirų.
  5. 5. Viską užpilti verdančiu vandeniu (pilti tiek, kad apsemtų).
  6. 6. Kad būtų dar gardžiau, į indelius galima įmesti po gabalėlį sviesto.
  7. 7. Indelius uždengti dangteliais ir dėti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę.
  8. 8. Kepti maždaug 90 min.
  9. 9. Prieš patiekiant viską gerai išmaišyti.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Atsiliepimai

Genovaitė Dankisienė

Naudingas
(101)
Darau taip pat - tik troškinu greitpuodyje 😉
Atsakyti

Rūta S

Naudingas
(36)
Ačiū už idėją! Ne greitpuodyje, o multipuode gaminau. Pavyko puikiai.

Nijolė

Naudingas
(55)
Sveiki, kiek laiko troškinate greitpuodyje?😉

Anny

Naudingas
(38)
Įspūdingas!
Atsakyti

Joana Aleknavičienė

Naudingas
(60)
Įdomu sužinoti, kiek laiko troškiname greitpuodyje?
Atsakyti

Elis

Naudingas
(39)
Greitpuodyje perpus greičiau

Jani

Naudingas
(22)
1.30 val.

Birute

Naudingas
(25)
Dariau šiandien pietums šį troškinį su vištiena labai skanus. Ačiū už šį receptą.
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Naudingas
(32)
Ačiū už gerus žodžius, tai tikrai nuostabus receptukas :)

Darius

Naudingas
(9)
Cenakines negalima dėti į įkaitinta orkaitę, reikia dėti į šaltą.
Atsakyti

As

Naudingas
(10)
Tikrai taip..

Silvija

Naudingas
(5)
Visada dedu i karsta ,nieks neatsitiko

Julia

Naudingas
(4)
visa laika dedu i ikaitinta orkaite....tas pats kai darau plova orkaiteje moliniame inde...tik i ikaitinta orkaite dedu

Audrone

Naudingas
(0)
Jeigu česnakinės ne keramikinės, o iš ketaus emaliuotos, tuomet galima dėti į karštą orkaitę

Daiva

Naudingas
(23)
Labai lengvai paruošiamas patiekalas,ir skonis superinis🥰
Atsakyti

Jurate

Naudingas
(61)
o kiek indeliu gaunasi is sito receptuko?
Atsakyti

Gitana

Naudingas
(0)
Man irgi įdomu, kiek indelių išeina iš tokio kiekio?

Ilona

Naudingas
(19)
Labai skaniai atrodo,tikrai bandysiu 👏👏
Atsakyti

Ina

Naudingas
(2)
Labai skanu
Atsakyti

Rūta

Naudingas
(1)
Ar tikrai reikia kepti 90 minučių? 🙂
Atsakyti

Oskaras Nausėda

Naudingas
(0)
Tikrai galima ir daugiau aš kepiau daugiau. Špižiniam puode

Oskaras Nausėda

Naudingas
(0)
Labai skanus troškinys šiandien buvo pagamintas ir suvalgytas. Ačiū.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(12)
Pats skaniausias antienos troškinys orkaitėje
(4)