Perlinių kruopų troškinys su mėsa - perlines kruopas nuo šiol pirksite daug dažniau!

2019-09-18 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Perlinių kruopų troškinys su mėsa - perlines kruopas nuo šiol pirksite daug dažniau!
Perlinių kruopų troškinys su mėsa - šis troškinys, paruoštas atskirose čenakinėse arba nedideliuose keraminiuose indeliuose, leidžia visiems ingredientams tolygiai įsigerti skoniais. Perlinės kruopos, suminkštėjusios ilgai verdant, tampa pagrindu, kuris sugeria mėsos ir daržovių sultis. Apkepinta mėsa prideda sodrumo, o daržovės – natūralaus saldumo ir aromato. Pomidorų padažas suteikia šiek tiek rūgštelės, o lauro lapai ir kiti prieskoniai – subtilaus skonio. Šis patiekalas tobulai tinka šaltoms dienoms, nes yra šildantis, sotus ir be galo aromatingas, idealiai patiekiamas tiesiai iš orkaitės.

Autorės komentaras
- tai tobulas perlinių kruopų troškinys, kurį galite gaminti su kokia tik norisi mėgstama mėsa.

Daugiau idėjų ką pagaminti čenakinėse galite rasti čia

Ingredientai

    • Mėgstama mėsa: 600 g (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar kita)
    • Perlinės kruopos: 150 g (išmirkytos per naktį vandenyje)
    • Morkos: 2 vnt. (didelės)
    • Bulvės: 2-3 vnt. (vid. dydžio)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Pomidorų padažas: 3 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Malti pipirai: pagal skonį
    • Lauro lapeliai: keli
    • Sviestas: 50 g (nėra būtina)
    • Vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Perlines kruopas iš vakaro užmerkti šaltame vandenyje, kitą dieną nuplauti jas po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Tuomet mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  3. 3. Į čenakinių dugną sudėti mėsos gabalėlius, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą svogūną, perlinių kruopų ir kubeliais pjaustytas bulves.
  4. 4. Tada įdėti po 1 valg. š. pomidorų padažo, pagardinti lauro lapais ir įberti druskos bei pipirų.
  5. 5. Viską užpilti verdančiu vandeniu (pilti tiek, kad apsemtų).
  6. 6. Kad būtų dar gardžiau, į indelius galima įmesti po gabalėlį sviesto.
  7. 7. Indelius uždengti dangteliais ir dėti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę.
  8. 8. Kepti maždaug 90 min.
  9. 9. Prieš patiekiant viską gerai išmaišyti.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Genovaitė Dankisienė

Darau taip pat - tik troškinu greitpuodyje 😉
Atsakyti

Rūta S

Ačiū už idėją! Ne greitpuodyje, o multipuode gaminau. Pavyko puikiai.

Nijolė

Sveiki, kiek laiko troškinate greitpuodyje?😉

Joana Aleknavičienė

Įdomu sužinoti, kiek laiko troškiname greitpuodyje?
Atsakyti

Elis

Greitpuodyje perpus greičiau

Jani

1.30 val.

Birute

Dariau šiandien pietums šį troškinį su vištiena labai skanus. Ačiū už šį receptą.
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Ačiū už gerus žodžius, tai tikrai nuostabus receptukas :)

Darius

Cenakines negalima dėti į įkaitinta orkaitę, reikia dėti į šaltą.
Atsakyti

As

Tikrai taip..

Silvija

Visada dedu i karsta ,nieks neatsitiko

Julia

visa laika dedu i ikaitinta orkaite....tas pats kai darau plova orkaiteje moliniame inde...tik i ikaitinta orkaite dedu

Audrone

Jeigu česnakinės ne keramikinės, o iš ketaus emaliuotos, tuomet galima dėti į karštą orkaitę

Daiva

Labai lengvai paruošiamas patiekalas,ir skonis superinis🥰
Atsakyti

Jurate

o kiek indeliu gaunasi is sito receptuko?
Atsakyti

Gitana

Man irgi įdomu, kiek indelių išeina iš tokio kiekio?

Ilona

Labai skaniai atrodo,tikrai bandysiu 👏👏
Atsakyti

Rūta

Ar tikrai reikia kepti 90 minučių? 🙂
Atsakyti
Grybų karis su daržovėmis ir kokosų pienu
(1)
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)