Pievagrybių padažas su grietine

2023-08-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pievagrybių padažas su grietine
Toks pievagrybių padažas, pagamintas su grietine, kuo idealiausiai tinka prie pačių įvairiausių patiekalų - mėsos (kepsnių ar kotletų), žuvies arba makaronų. Taip pat galima patiekti prie keptų bulvių. Esu visiškai tikra, kad labai gerai pavyktų gaminant ir iš kitokių pamėgtų grybų. Tad pamėginkite! :)

Ingredientai

    • pievagrybių: 150 gramų
    • svogūnų laiškų: 80 gramų
    • sultinio: pagal skonį
    • grietinės: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • krapų
    • mėgstamų prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite pievagrybius. Galima pjaustyti tiek stambiau, tiek mažais kubeliais, priklausomai kokius juos mėgstate jau paruoštame padaže.
  2. 2. Tada į keptuvę sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite.
  3. tirpinamas sviestas keptuvėje
    Reklama
  4. 3. Suberkite supjaustytus pievagrybius ir lengvai apkepkite.
  5. 4. Tada įdėkite miltų ir dar šiek tiek pakepkite.
  6. 5. Supilkite sultinį. Dėkite grietinę, svogūnų laiškus ir pabarstykite krapų. Dar kelias minutes pakaitinkite.
  7. 6. Pabarstykite norimais prieskoniais pagal savo skonį, permaišykite, patiekite ir skanaukite!

Irena

Vienas skaniausių padažų, kuriuos esu ragavusi. :)
Atsakyti
Bearnaise sauce - Berno padažas
(1)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)