1. Iš pradžių sviestą ištirpiname piene, suberiame druską. Užviriname. Suberiame miltus bei intensyviai maišome, kad neliktų gumuliukų ir tešla atšoktų nuo puodo sienelių. Gaunasi ganėtinai tiršta masė.
2. Tuomet tešlą šiek tiek atvėsinkite bei po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno labai gerai išmaišykite. Tešlą sudėkite į švirkštą, išspauskite norimos fomos pyragėlius. Neturint švirkšto arba maišelio, tešlą galite formuoti ir šaukšto pagalba.
Reklama
3. Tada orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros bei kepkite su ventiliatoriumi maždaug 15 minučių, po šitų 15 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar maždaug 15 minučių. Baigusios kepti kelias minutes neatidarinėjame orkaitės.
4. Įdarui ištirpiname sviestą bei sumaišome su pertrinta varške, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Pravėsusius pyragėlius įdarome varškės mase. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Man pavyko pagaminti 40 vnt. nedidelių pyragėlių.
6. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.