Plikytų pyragaičių tortas

2018-08-13 Autorius WorldRecipes.lt

Plikytų pyragaičių tortas
Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų forma.

Ingredientai

    • plikyti pyragaičiai: 250 gramų (naudoti pirktiniai)
    • 36% grietinėlė: 300 gramų
    • kreminė varškė: 400 gramų
    • želatina: 25 gramų (+ 80 gramų vandens)
    • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: trupučio
    • šilauogės ir žemuogės: 1 saujos (galima naudoti ir abrikosus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grietinėlę išplakame su cukraus pudra bei įpilame šiek tiek citrinos sulčių. Kreminę varškę sumaišome su uogomis bei sujungiame su grietinėlės mase.
  2. 2. Tuomet želatiną ištirpiname vandenyje, pakaitiname, kad ištirptų bei šiek tiek pravėsusią supilame į grietinėlės-varškės masę. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suberiame plikytus pyragaičius, vėl viską išmaišome. Sudedame visą masę į kepimo popieriumi išklotą formą bei dedame į šaldytuvą, geriausia visai nakčiai. Skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas
(23)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)