Populiarus, paprastas ir skanus keksas su kakava ir kepimo milteliais

2023-04-24 Autorius WorldRecipes.lt

Populiarus, paprastas ir skanus keksas su kakava ir kepimo milteliais
Tokį paprastą, bet labai skanų keksą gaminamą su kakava ir kepimo milteliais, jeigu norisi, galite pagardinti razinomis, riešutais, džiovintais vaisiais ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra.

Šis keksas idealiai tinka su puodeliu karštos arbatos/kavos ar pieno. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 8 šaukštų
    • miltai: 8 šaukštų
    • aliejus: 8 šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • kakava: 2-3 šaukštų
    • citrinos žievelė arba vanilės ekstraktas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius išplakame su cukrumi.
  2. 2. Kai jau cukrus visai ištirpsta, į trynių mišinį įpilame augalinio aliejaus, išplaktus baltymus bei suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (į trynius galima pridėti citrinos žievelės ar vanilės ir žiupsnelį druskos).
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišome tešlą mediniu šaukštu ir supilame tris ketvirtadalius tešlos į kepimo indą, suteptą sviestu bei pabarstytą miltais.
  5. 4. Tada į likusi ketvirtadalį tešlos suberiame kakavą. Šią tešlą taipogi supilame į formą.
  6. 5. Po to šakutės pagalba padarome skylutes tešloje ir į jas sudedame riešutus (nesmulkintus arba supjaustytus, kaip norisi) arba kitus priedus, jei tik norite.
  7. 6. Kepame keksą maždaug 45 minutes (pirmąsias 20 minučių būtinai neatidarinėjame orkaitės durelių).
  8. 7. Ar jau yra iškepęs, patikriname su mediniu pagaliuku.
  9. 8. Iškeptą keksą išimame iš orkaitės, atvėsiname ir lepinamės!

Skaiste

Reik naudot tik trynius? Ar trynius su baltymais?
Atsakyti

Simona

Aiškiai parašyta, kad baltymai supilami vėliau.

Inga

O kada pilti šaukstą citrinų sulčių? Ar nebereikia?
Atsakyti
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Purus keksas su spanguolėmis
(1)