Pupelių paštetas

2019-01-30 Autorius Taip norėjau

Pupelių paštetas
Kai pirmą kartą pamačiau šio recepto pavadinimą net pagalvojau, kad tai klaida. Juk paštetai gaminami iš kepenėlių, o ne iš pupelių. Kai perskaičiau visą receptą, jau tą akimirką žinojau, kad būtinai pasigaminsiu. Ir pasigaminau. Labai patiko mūsų šeimai. Dabar gaminame gana dažnai. Dalinuosi receptu ir su Jumis, gal prigis toks patiekalas ir Jūsų šeimos pusryčiams.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pupelės: 250 gramų (naudojau raudonas)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • majonezas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pupeles nuplaukite bei užmerkite iš vakaro.
  2. 2. Po to išvirkite pasūdytame vandenyje, kai pravėsta, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Į gautą masę pilkite aliejų, dėkite sukapotą česnaką, garstyčias, pipirus, jeigu reikia dar druskos bei šiek tiek majonezo. Gerai išmaišykite. Jeigu reikia, dėkite majonezo tiek, kol gausite norimą konsistenciją. Man prireikė 2 pilnų valgomųjų šaukštų.
  3. Reklama
  4. 3. Labai gardu valgyti su paskrudinta balta formine duona arba batonu. O aš skrudinu gana paprasta: batono riekeles aptepu trupučiu sviesto bei dedu į orkaitę, kai viršus apskrunda, apverčiu, paskrudinu dar ir traukiu lauk. Labai tinka skrudinti ir tosteryje, jeigu jį turite. Skanaus!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau pašteto receptų rasite: Pašteto receptai.
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata
(1)
Labai vykęs bandymas pasigaminti graikišką spanakopitą
(1)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)
Humusas iš avinžirnių
(2)