Mano varškės virtinukai yra pagaminti pagal šiek tiek netradicinį receptą, nes vietoje cukraus aš naudoju cukraus pudrą, todėl virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti bei tiesiog tirpstantys burnoje. Mažiesiems tokie virtinukai itin patinka…
1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį, sutriname šakutės pagalba iki vientisos masės.
2. Tuomet imame po gabalą tešlos bei ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuojame storą virvelę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame ant miltais pabarstytos lentelės arba lėkštės.
Reklama
3. Po to nedideliame puode užverdame vandenį, atsargiai sudedame virtinukus. Kai visus sudedame – pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų.
4. Verdame maždaug 5 minutes, kol virtinukai sukietės. Patiekiame su grietine, sviestu, cukrumi arba mėgiama uogiene.
5. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Mama
O kam ta cukru visur kisti? As kai darau,nededu cukraus ir vaikai su malonumu valgo uzsideje sviesto ir grietines..cukrus nesveika,patariu mamoms kuo maziau,arba visai jo nedeti,jei jis neatlieka jokios funkcijos,nepratinkit vaiku saldziai valgyti..jei kas nores saldziai,tiesiog gali medaus uzsideti,medus net diabetikams tinka,kaip alternatyva,aisku normos ribose..
Atsakyti
✌🏻
O tai tada gal isvis nieko nevalgyti kes visur yra nereikalingu maistiniu medziagu?😂
Ai baikit Jūs čia visi kapotis, pasidariau šitų virtinukų, nors tokiu miltinių iš vis beveik nedarau, tai tokiu skanių turbūt nesu valgius, lengvai salstelėję, jaučiasi varškė, svarbiausia purūs. :)
Atsakyti
Kristina
Taip aišku, kuo mažiau cukraus tuo geriau, bet man jie šiek tiek saldūs dar skanesni. Man asmeniškai su sviestu ir rūgštesne slyvų / nektarinų uogiene buvo super
Atsakyti
Kristina
Ir dar jei kam per daug kam bambėti, imkit ir mažiau dėkit ar iš vis nedėkit to cukraus jopapa, aš irgi mama
Atsakyti
Mama
Atsakyti
✌🏻
Jore
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
E.
Atsakyti
E.
Atsakyti