Pyragas su slyvomis ir maskarpone, kurio neįmanoma sugadinti

2023-08-05 Autorius Gamina Vanagai

Pyragas su slyvomis ir maskarpone, kurio neįmanoma sugadinti
Turiu pripažinti, kad slyvos yra vienas iš pačių mėgstamiausių mano vaisių, bet jau ganėtinai senokai kepiau kokį pyragą su slyvomis. Šį kartą slyvų pyragas, kuris yra labai greitai ir lengvai pagaminamas, bet tikrai geras. Prie jo esu net pasižymėjusi, kad jo neįmanoma sugadinti! Tad mėginkite ir Jūs. Tikrai pavyks! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 (geriau kaimiški)
    • maskarponės sūris: 300 gramų
    • miltai: 180 gramų
    • rudas cukrus: 50 gramų (+ pabarstymui)
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt. (arba pagal skonį; galima pakeisti mandarino žievele)
    • slyvos: 10-12 didelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.
  2. 2. Tada sudėkite kambario temperatūros maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suberkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, nutarkuotas citrinos (arba mandarinų) žieveles, vėl išmaišykite, tešla gausis ganėtinai tiršta.
  5. 4. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  6. 5. Susmaigstykite slyvų riekeles (slyvas aš pati pjausčiau stambiai į 2-3 dalis) ir viršų dar pabarstykite cukrumi.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Lepinkitės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų su slyvomis receptų rasite: Pyragai su slyvomis.