Receptas: Tortas su obuoliais

2018-11-18 Autorius WorldRecipes.lt

Receptas: Tortas su obuoliais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    Kremui:
    • riebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukrus: 3 šaukštų
    • vanilinis cukrus
    • želatina: 1 šaukšto
    Obuolių uogienei:
    • obuoliai: 3-4 (dideli)
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • vanduo: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruošiame obuolių uogienę. Nulupame bei griežinėliais supjaustome obuolius. Sudedame gabaliukus į nedidelį puodą, užpilame cukrumi, įpilame šiek tiek vandens bei uždengusios verdame maždaug 10-15 minučių, kol obuoliai suminkštės. Maniškiai obuoliai šį kartą buvo ganėtinai standūs ir nesukrito, bet kai kurių rūšių obuoliukai po tokio virimo virsta koše. Bet tai nėra blogai šiam receptui. Išvirusią uogienę atvėsiname.
  2. 2. Tuomet tešlai į indą supilame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Įdedame iš šaldytuvo ištrauktą sviestą (galite keisti margarinu) bei viską peiliu kapojame tol, kol viskas virs trupiniais. Po to įmušame kiaušinį bei gerai išminkome tešlą. Paruoštą tešlą keletui valandų dedame į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada gerai atšaldytą tešlą padaliname į tris dalis bei iškočiojame nestorus lakštus. Ant vieno iš lakštų užbarstome saulėgrąžas bei jas šiek tiek įspaudžiame į tešlą. Tešlos lakštus dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus bei kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180-200 laipsnių temperatūros, kol lakštai įgaus gražų gelsvą atspalvį. Iškepusius lakštus atvėsiname. Atvėsę jie pataps kieti bei trapūs.
  5. 4. Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Želatiną užpilame šlakeliu vandens ir, kai ji jau išbrinks, ant silpnos ugnies pakaitiname, kol želatinos grūdeliai ištirps. Paskui atvėsintą želatiną plona srovele supilame į plakamą grietinėlę.
  6. 5. Iš lakštų ir kremo bei uogienės formuokite tortą. Dėkite vieną tešlos lakštą, aptepkite kremu, dėkite kitą (su saulėgrąžomis) – aptepkite uogiene ir, galiausiai, trečias lakštas aptepamas kremu. Tortą galite puošti obuoliais arba iš plaktos grietinėlės kremo pašiaušti tarsi "ragelius". Tortą dedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, kol kremas sustings. Lepinamės!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Receptas: Tortas su obuoliais
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Sodrus kavos tortas
(13)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)