Risotto-rizotas su daržovėmis - pomidorais, bazilikais ir salierais

2023-08-30 Autorius WorldRecipes.lt

Risotto-rizotas su daržovėmis - pomidorais, bazilikais ir salierais
Viena kartą mėginau pasigaminti rizotą (risotto) su moliūgais pagal mano labai mėgstamos Beatos receptą, bet, deja, patyriau visiškai fiasko - gavosi nevalgomas daiktas, kurį teko išmesti... Nenoriu sakyti, kad blogas receptas, galbūt, mano moliūgas neskanus buvo, bet nuo tos dienos gaminau tik savo pamėgtą klasikinį rizotą ir nelabai mėgau eksperimentuoti su kitomis rizotų variacijomis. O jų galima atrasti be galo daug, ir visai be reikalo nemėginau, nes tai nuostabus būdas į kasdieninį valgiaraštį įtraukti įvairių daržovių... Šiandien kaip tik turėjau šaldytuve reikiamų ingredientų ir gaminau rizotą su įvairiomis daržovėmis - pomidorais, salierais ir baziliku - sveikas skanus patiekalas su daug daržovių. Tikrai patiko ir šis variantas. Pamėginkite ir Jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • trumpagrūdžių ryžių: 200 gramų
    • pomidorų: 2
    • salierų: 2 stiebų
    • morkų: 1
    • svogūnų: 1
    • šviežio bazilikos: 1 saujelės
    • vištienos sultinio: 600 mililitrų (tinka ir daržovių sultinys)
    • sauso balto vyno: 100 mililitrų
    • parmezano sūrio: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorų odelę įpjaukite kryžiuku ir užpilkite juos verdančiu vandeniu kelioms minutėms.
  2. 2. Per tą laiką susmulkinkite morkas, supjaustykite salierus ir svogūnus.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite susmulkintas daržoves, kol jos kepa - nulupkite ir supjaustykite pomidorus (nelabai smulkiai, aš pjausčiau skiltelėmis ir dar perpus).
  5. 4. Sudėkite pomidorus į keptuvę, permaišykite, tuomet suberkite sausus ryžius.
  6. 5. Kepinkite, kol ryžiai taps skaidrūs, užpilkite vynu ir palaukite, kol jis nugaruos.
  7. 6. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir užpilkite trupučiu sultinio (būtinai karšto).
  8. 7. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Nuolatos maišykite, kol sultinys nugaruos, tuomet užpilkite dar - ir taip kol sunaudosite visą sultinį ir ryžiai taps labai minkšti.
  9. 8. Pabaigoje įmaišykite gabaliuką sviesto.
  10. 9. Nuėmus nuo kaitros užberkite tarkuotu parmezanu ir kapotais bazilikais.
  11. 10. Permaišykite ir nieko nelaukdami patiekite. Skanaukite!
Morkų humusas, keptas orkaitėje
(1)
Cukiniju piršteliai su sūriu
(3)
Vegetariškas netikras zuikis
(7)