Ši uogienė tinka prie košės, paukštienos, blynų ir prie žvėrienos. Tikriausiai ne paslaptis, jog šermukšnio uogos yra didelis sveikatos šaltinis. Mes nuolatos ieškome egzotikos, norisi nustebinti kokiais nors skanėstais iš už jūrų marių užaugintais. Esame pamiršę apie mūsų uogas, savas gėrybes - šaltalankio, putino, aronijos, šermukšnio uogas. Šios uogos tikrai stiprina imunitetą ir suteikia tai, ko negali suteikti jokie papildai. Juk ne be reikalo paukščiukai prisilesa šių uogų prieš išvykdami žiemoti svetur. Jie prieš ilgą kelionę aprūpina savo gležnus organizmus vitaminais ir energijos atsargomis.
Šermukšniai man visuomet primena mano močiutę, ji dažnai parsinešusi šių uogų rudenį virdavo šermukšnių - obuolių uogienę. Man rodos, obuoliai būdavo tarkuoti, bet išlikdavo traškūs, deja, bet recepto jau nesužinosiu..
Na, o Jums aš rekomenduoju savo išbandytą ir labai savitą, su obuoliais, moliūgais ir slyvomis uogienę. Šermukšnius aš visad palaikau šaldymo kameroje (bent jau per naktį), kad suirtų jų rauginės medžiagos, kurios suteikia kartumo. Arba reikėtų palaukti pirmųjų šalnų rudenėjant ir tuomet eiti į mišką šermukšniauti :)