Rūškynių - rūgštynių sriuba

2020-03-10 Autorius Kviečiu į virtuvę

Rūškynių - rūgštynių sriuba
Šios rūgštynių sriubos gamybos paslapčių išmokau iš savo močiutės, ji man gaunasi labai skani. :) Tik mano močiutė jas vadindavo ne rūgštynėmis, o rūškynėmis, taip jau tarmiškai buvo priimta. Ar Jūs esate girdėję tokį žodį? :) Na, o dabar einam gaminti.

Ingredientai

    • rūškynės-rūgštynės: 1 saujos
    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • lauro lapeliai: 2
    • grietinė: pagal poreikį
    • kiaušiniai: 2 (virti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
  2. nuskutamos bulvės
  3. 2. Tuomet morkas nulupkite.
  4. nuluptos morkos
    Reklama
  5. 3. Bulves supjaustykite kubeliais
  6. supjaustytos bulvės kubeliais
  7. 4. Morką supjaustykite griežinėliais.
  8. morkos supjaustytos griežinėliais
  9. 5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą.
  10. ištirpintas sviestas keptuvėje
  11. 6. Morką pakepinkite svieste.
  12. 7. Į puodą sudėkite bulves, morkas, pagardinkite prieskoniais ir užpilkite vandeniu. Virkite maždaug 20 minučių.
  13. 8. Per tą laiką išvirkite kiaušinius.
  14. verdami kiaušiniai
  15. 9. Išvirtus kiaušinius pasmulkinkite (aš pjaustau ketvirčiais).
  16. išvirti kiaušiniai supjaustyti ketvirčiais
  17. 10. Sudėkite kiaušinių į sriubą kartu su rūgštynėmis. Pavirkite dar kelias minutes.
  18. 11. Sriubą pagardinkite šaukštu grietinės, patiekite ir skanaukite!
  19. 12. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Eglė

Kokia nuostabi. Pats geriausias receptas. Skanumėlis!
Atsakyti
Rūškynių - rūgštynių sriuba
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)