Ryžių apkepas su razinomis

2023-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Ryžių apkepas su razinomis
Tokį ryžių apkepą su razinomis galėčiau valgyti ir valgyti. Jis vertas visų didžiausių pagyrų. Net nežinau ką daugiau pridurti, tiesiog rekomenduoju išmėginti ir suprasite, kad jis vertas būtų įtrauktas į pačių mėgstamiausių sąrašą. Tad imkite receptą ir pradėkite gamybą!

Ingredientai

    • trumpagrūdžiai ryžiai: 200 gramų (pavyzdžiui "Carnaroli")
    • pienas: 700 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 180 gramų
    • razinos: 50 gramų
    • kedro riešutai: 50 gramų
    • sviestas: 80 gramų
    • sviestas: 80 gramų (formos ištepimui)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: 2 lazdelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išbrinkiname vandenyje razinas.
  2. 2. Pieną supilame į gilią keptuvę, sudedame cinamono lazdeles ir suberiame pusę cukraus. Kartas nuo karto pamaišydami užverdame pieną, suberiame ryžius ir sumažiname kaitrą. Verdame nuolatos maišydami, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukeliame nuo kaitros, išimame cinamono lazdeles ir įdedame sviestą. Gerai išmaišome, kol sviestas pilnai ištirpsta.
  3. 3. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su likusia dalimi cukraus.
  4. 4. Tuomet suberiame kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valgomojo šaukšto miltų.
  5. 5. Viską gerai išmaišome ir supilame į gautą masę ryžius. Permaišome.
  6. 6. Gautą masę supilame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
  7. 7. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Lepinamės!
Apelsininės kanelės
(5)
Žagarėliai arba auselės
(7)