Salotos su baklažanais

2018-11-18 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su baklažanais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • "Iceberg" salotos: 0,5 gūžės
    • baklažanai: 1
    • kietasis sūris: ~100 gramų (įprastai naudoju "Prussia")
    • pomidorai: 2
    • svogūnai: 1
    Užpilui:
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčios: 1 šaukštelio
    • sojų padažas: 2 šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • citrinos sultys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių baklažaną nulupame, supjaustome riekelėmis bei apkepame keptuvėje. Sudedame gabaliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  2. 2. Tuomet į lėkštę priplėšome salotų lapų, svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, o pomidorą tiesiog skiltelėmis. Ant salotų lapų sudedame pomidorus, svogūnus bei dar šiltus apkeptus baklažanus. Užtarkuojame kietojo sūrio.
  3. Reklama
  4. 3. Tada užpilui česnaką smulkiai supjaustome, užpilame sojų padažu ir aliejumi. Įdedame garstyčias, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių bei gerai išmaišome. Užpilu pagardiname salotas prieš pat patiekimą. Skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis
(1)
Korėjietiški burokėliai
(6)