1. Iš pradžių kiaulės kojas kruopščiai nuvalykite bei nuplaukite karštu vandeniu. Kiaulės kojas bei karką dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Kaitinkite ant nedidelio kaitrumo ugnies, kol užverda. Stebėkite, nes kai vanduo pradeda artėti prie virimo temperatūros, į viršų ima kilti rudos putos, kurias būtinai reikia nugriebti. Nugriebusios putas (ir kai jos jau nebekyla) įberkite druskos bei pipirų, dėkite lauro lapus, nuluptus svogūnus, taip pat ir nuskustas morkas. Palikite puodą lėtai virti mažiausiai 3 valandas.
2. Po 3 valandų viryklę išjunkite bei palikite maždaug 60 minučių pastovėti, kad atvėstų.
Reklama
3. Po to iš puodo išimkite kojas, karką bei morkas (iš kitų ingredientų jau tikriausiai nieko nebus likę). Nuo kaulų atskirkite mėsos, odos, lašinių gabaliukus, kuriuos naudosite šaltienai. Sudėkite juos atskirai, o kaulus bei kremzles sudėkite atgal į puodą bei vėl pastatykite virti. Tuo tarpu, kol sultinys su kaulais verda, mėsą supjaustykite, sukapokite bei sudėkite į indelius.
4. Sultinį pavirusios maždaug 60 minučių nukoškite jį. Šaltienos mėsą užpilkite su sultiniu. Palaukite kol atvės bei dėkite į šaldytuvą.
5. Pagardui virtus burokėlius smulkiai supjaustykite bei sumaišykite su krienais ir truputį majonezo. Ragaukite, kad būtų ganėtinai aštru. Patiekite ir mėgaukitės.:)