1. Pirmiausia sausainiams minkštą sviestą plakame su cukrumi, kol masė tampa puri, tai trunka maždaug 10 minučių.
2. Tuomet įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų ir įmaišome miltus.
3. Tada per konditerinį maišelį išspaudžiame pailgus sausainius.
4. Kepame iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes. Paliekame atvėsti skardoje.
5. Kremas: Cukraus pudrą, vandenį, vanilę bei sviestą išplakame kartu.
6. Dubenį su kremu pastatome į indą su šiltu vandeniu ir maišome, kol kremas įgauna ~40 laipsnių temperatūrą.
7. Padaliname kremą į dvi dalis, pusę sumaišome su kakava.
8. Kremu dekoruojame atvėsusius sausainius.
9. Leidžiame kelias valandas kremui padžiūti. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Živilė
Geras receptas - gaminsiu vėl :). Tik aš suabejojau, kad jie tokie siauručiai gaunasi išspaudus, tai dariau dvigubus, o orkaitėje jie išsiplėtė ir gavosi gigantiški :D. Tai reikia daryti kaip recepte nurodyta ;)
Atsakyti
Živilė
Atsakyti