Senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa
Šitie senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa pagal mano močiutės yra mano patys skaniausi skaniausi ir gražiausi. Itin gražiai apskrunda, tešla minkšta minkšta ir tokia puri. Beliašai visada būna suvalgyti akimirksniu. Net nežinau kokiais žodžiais juos išgirti, nes jie verti visų pačių didžiausių pagyrų. Galiu tik paraginti Jus pasigaminti jau šiandien, nes pagal šį receptą tikrai pavyks. Tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų
    • margarinas: 50 gramų (tinka ir sviestas)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • sausos mielės: 2,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~500 gramų
    • faršas: 400 gramų (aš naudoju kiaulienos)
    • svogūnai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • mėsos prieskoniai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į šiltą pieną supilkite išlydytą margariną, cukrų, druską, mieles, įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite.
  2. 2. Tada sudėkite pusę kiekio miltų. Minkykite pridėdami miltus, kol tešla tampa minkšta ir nelimpanti prie rankų (stengiamės nepadauginti miltų, kitaip tešla bus kieta).
  3. Reklama
  4. 3. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti maždaug 60 minučių.
  5. 4. Per tą laiką, kol tešla kyla padarykite įdarą.
  6. 5. Susmulkinkite svogūną ir sumaišykite su faršu bei prieskoniais.
  7. 6. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, padalinkite į 30 gabaliukų.
  8. 7. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į maždaug 0,3-0,5 centimetro storio paplotėlį. Būtų gerai, jeigu paplotėlio kraštai gautųsi šiek tiek plonesni už centrą (man taip sunkiai pavyko iškočioti, bet didelės bėdos dėl to nebuvo).
  9. 8. Kupiną arbatinį šaukštelį faršo plonu sluoksniu uždėkite ant paplotėlio vidurio.
  10. 9. Tešlos kraštus užlenkite ir sugnybkite, palikdami skylę ir lengvai suplokite.
  11. 10. Suformuotus beliašus palikite maždaug 20 minučių pakilti (sulipdžius paskutinį beliašą, pirmąjį jau galite kepti).
  12. 11. Gilioje keptuvėje (aš naudojau katiliuką) įkaitinkite aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepamus pyragėlius mažiausiai iki pusės.
  13. 12. Beliašus į keptuvę dėkite skylute į apačią, kai apskrunda, atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę. Tik nepaliekame jų be priežiūros, nes jie itin greitai apkepa ir galima sudeginti.
  14. 13. Galite apvertus pro skylutę įpilti maždaug pusę šaukštelio aliejaus, kuriame kepa pyragėliai, tuomet įdaras gausis dar sultingesnis ir kvapnesnis.
  15. 14. Iškepusius beliašus sudėkite į dubenį, kuriame įklotas popierinis rankšluostis, kad sugertų riebalų perteklių.
  16. 15. Patiekite ir skanaukite!
Senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa
Senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa

Jūratė

Išmėginau, buvo be galo skanu. Labai ačiū Jums (o gal tiksliau Jūsų močiutei). :)
Atsakyti
Senoviniai tarybiniai beliašai su mėsa
Makaronų apkepas su faršu
(27)
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)