Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu

2022-01-03 Autorius Skanauk su Aušra

Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Tokios salotos gaunasi labai sočios ir gali būti nuostabu pietų idėja, nenorintiems mėsos ir pieno produktų. Jose labai daug daržovių, o avinžirniai yra tobulas augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Padažą aš gaminau iš anakardžių. Juos pamirkiau vandenyje, o tuomet sutryniau maisto smulkintuve. Jį galite pakeisti ir graikišku jogurtu.

Daržoves iškepiau dviejose skardose, nes didesnis kiekis į vieną tiesiog nesutilpo. Morkas geriausia supjaustyti ganėtinai plonai, nes jos ilgai kepa.

Briuselio kopūstus aš naudoju gana retai, bet įprastai juos kepu orkaitėje. Dabar šių kopūstų sezonas, tad kartas nuo karto stengiuosi jų nusipirkti.

Ingredientai

    Avinžirniams:
    • avinžirniai: 1 skardinės (~250 gryno kiekio, perplauname ir gerai nusausiname)
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili: žiupsnelio
    • aliejus
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    Anakardžių padažui:
    • anakardžiai: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kitas saldiklis)
    • džiovinti krapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjauname Briuselio kopūstų kotelius ir perpjauname perpus.
  2. 2. Paprikas supjaustome stambesniais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. O morkas supjaustome tiesiog stambesniais šiaudeliais.
  5. 4. Dubenyje sumaišome avinžirnius, šlakelį aliejaus ir prieskonius.
  6. 5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Dvi kepimo skardas išklojame su kepimo popieriumi. Į vieną sudedame paprikas ir morkas. Į kitą –avinžirnius ir Briuselio kopūstus. Daržoves apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais.
  8. 7. Į orkaitės vidurį įdedame skardą su paprikomis ir morkomis. O po ja - skardą su avinžirniais ir kopūstais.
  9. 8. Kepame maždaug 30-35 minutes. Po pusės laiko daržoves apverčiame.
  10. 9. Po šio laiko (arba kai daržovės tampa minkštos) pirmąją skardą išimame, apatinę skardą įdedame į orkaitės vidurį ir naudodami ventiliatoriaus funkciją kelias minutes paskrudiname avinžirnius, kopūstus.
  11. 10. Padažas: Anakardžius išmirkome karštame vandenyje maždaug pusvalandį.
  12. 11. Po to nusunkiame vandenį.
  13. 12. Anakardžius suberiame į maisto smulkintuvą, įpilame vandens (pirmiau galite pilti mažiau vandens) ir sutriname iki vientisos masės. Įpilame citrinos sulčių, įberiame prieskonių, cukraus. Viską išmaišome.
  14. 13. Salotas patiekiame šiltas, su pasiruoštu padažu. Skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)
Šiltos salotos su triušienos juostelėmis
(1)
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)