Skanus vaisinis tortas su grietinėle

2023-09-10 Autorius WorldRecipes.lt

Skanus vaisinis tortas su grietinėle
Šis skanus vaisinis tortas su grietinėle - pats seniausias iš mano visų gaminamų, jo receptūrą ištobulinau dar savo mokyklos laikais, ir kadangi nesu labai stipri tortų kepėja, šitas tikrai yra tortas, kuris negali nepavykti! Būtinai rekomenduoju visiems pamėginti, kas dar tik pradedate savo pirmus bandymus su tortais. Bet galiu garantuoti, kad tikrai patiks visiems! Nieko daugiau nebelaukiame ir einame gaminti! ;)

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • pieno: 1 valgomojo šaukšto
    Kremui:
    • varškės: 500 gramų (naudojau "Rokiškio" maišeliuose")
    • kefyro: 500 mililitrų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • cukraus: 1 stiklinės
    • vanilinio cukraus: 1 pakelio
    • želatinos: 3 valgomųjų šaukštų (+2 valgomųjų šaukštų)
    • šaldytų vyšnių: 1 saujos
    • kivių: 2
    • konservuotų persikų: 1 indelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Juos galima naudoti ir pirktinius, bet jei kepsite namuose, tai viskas tikrai nesudėtinga: kiaušinius dideliu greičiu išplakite su cukrumi, kol išsipūs dvigubai.
  2. 2. Atsargiai plakdami įmaišykite miltus, galiausiai pieną ir aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  5. 4. Kremui želatiną užmerkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir palikite išbrinkti.
  6. 5. Varškę sutrinkite blenderiu, kad neliktų gumuliukų ir išsukite su cukrumi bei kefyru.
  7. 6. Įmaišykite plaktą grietinėlę.
  8. 7. Želatiną kaitinkite ant vandens vonelės, kol išsileis (jokiu būdu neleidžiame jai užvirti), tuomet sumaišykite su keliais šaukštais varškės kremo, kad pravėstų ir viską supilkite į likusį kremą.
  9. 8. Kartu į kremą įmaišykite šiek tiek pasmulkintų uogų.
  10. 9. Biskvitą sulaistykite sultimis (aš naudoju iš persikų skardinės).
  11. 10. Supilkite kremą ant biskvito ir pastatykite į šaldytuvą.
  12. 11. Per tą laiką, susipjaustykite vaisius - kivius griežinėliais, o persikus kubeliais.
  13. 12. Vaisius išdėliokite ant torto.
  14. 13. Išbrinkinkite ir pakaitinkite likusius porą šaukštų želatinos.
  15. 14. Sumaišykite želatiną su 200 mililitrų persikų sulčių (iš skardinės).
  16. 15. Supilkite į plokščią indą ir atšaldykite.
  17. 16. Kai tik želė ims stingti, užpilkite ją ant vaisių.
  18. 17. Tortą laikykite šaldytuve bent jau 4 valandas.
  19. 18. Pjaustykite ir skanaukite!
  20. 19. Rekomendacija: Daugiau vaisinių tortų receptų rasite: Vaisiniai tortai.
Austriškas šokolado tortas
(2)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Egzotiškas mangų tortas
(4)
Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas
(23)
Maskarponės tortas su citrininiu kremu
(1)