Sluoksniuota karštai rūkytos žuvies - jūros lydekos mišrainė su žirneliais

2021-05-28 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Sluoksniuota karštai rūkytos žuvies - jūros lydekos mišrainė su žirneliais
Šiandien pagaminau labai greitą ir gardžią rūkytos jūros lydekos mišrainę su konservuotais žirneliais, iš to ką turėjau šaldytuve. Ir galiu pasakyti, kad gavosi labai puikiai, tad nusprendžiau ir su Jumis pasidalinti receptu, gal kam pravers.

Ingredientai

    • karštai rūkytos jūros lydekos: 1
    • konservuoti žirneliai: 200 gramų
    • raudonieji svogūnai: 1
    • krapai: pundelio
    • virti putpelių kiaušiniai: ~6-8 (galima pakeisti vištos kiaušiniais)
    • mėgstamas majonezas: ~2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį nukaulinkite ir šiek tiek pasmulkinkite.
  2. 2. Tada nuo žirnelių nupilkite skystį ir leiskite nusivarvėti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet raudonąjį svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  5. 4. Krapus pasmulkinkite.
  6. 5. Vieną putpelės kiaušinį pasilikite mišrainės papuošimui, o kitus supjaustykite smulkiais kubeliais.
  7. 6. Po to viską sumaišykite ir pagardinkite mėgstamu majonezu bei druska (druską atsargiai reguliuokite, jos galite visiškai užtekti ir nuo rūkytos žuvies).
  8. 7. Tada mišrainę sudėkite į konditerinį žiedą ir šitaip patiekite į stalą, kad turėtumėte tarsi sluoksniuotą mišrainę.
  9. 8. Tokia mišraine taip pat galima įdaryti krepšelius arba tiesiog kabinti šaukštu ir valgyti su mėgstamos juodos duonos riekele. Skanaus!
Nototenija - Žuvis su daržovėmis
(1)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)