Slyvų pyragas su traškia plutele

2018-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Slyvų pyragas su traškia plutele

Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų (arba margarinas)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 1 stiklinės
    • grietinė: 200 gramų
    • kepimo miteliai: 1 mažo pakelio
    • miltai: tiek, kad gautume tirštą tarsi blynų masę
    • slyvos
    Sirupui:
    • cukrus: 1 stiklinės
    • vanduo: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į ištirpintą margariną (arba sviestą) pilkite cukrų, įmuškite kiaušinius bei išsukite. Po to dėkite grietinę bei kepimo miltelius. Po truputį pilkite miltus. Miltų pilkite tiek, kad gautumėte tirštą blynų masę. Slyvas, nuplaukite, nusausinkite bei perpjaukite pusiau. Išimkite kauliukus bei dėkite ant tešlos. Tada kepkite įkaitintoje iki 175- 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
  2. 2. Tuo tarpu, kol pyragas kepa, iš cukraus bei vandens pasigaminkite sirupą. Supylusios cukrų bei vandenį į nedidelę keptuvę virkite tol, kol sutirštėja ir gaunasi sirupas.
  3. 3. Ištraukusios iškeptą pyragą, apliekite dalimi sirupo pyragą ir dar 2-3 minutėms pašaukite į orkaitę 220 laipsnių temperatūrai arba dar geriau jei yra grilio funkcija. Pyragą stebėkite, nes viršus gali labai greitai sukepti, bet kelias minutes galite prie orkaitės pastovėti bei pasigrožėti kepamu pyragu. Ištraukusios pyragą apliekite likusiu sirupu ir mėgaukitės!
  4. 4. Pastebėjimas: Patikėkite pyragas nespėjo net atvėsti, buvo iškart tiesiog suvalgytas. Pyragas gavosi su karameline traškia plutele, o viduje minkštas biskvitas.
Amerikietiškas moliūgų pyragas su klevų sirupu
(1)
Sūrio pyragas su mangu
(5)