1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinių trynius, išmaišome, šokoladą ištirpiname ant mažos ugnies, įmaišome į sviesto ir kiaušinių masę. Tada supilame kefyrą, įberiame riešutų, imbiero, dar kartelį gerai išmaišome. Kepimo miltelius sumaišome su miltais, po truputį pilame į tešlą, maišydamos. Kiaušinių baltymus išsukame iki putų, labai atsargiai įmaišome.
2. Tuomet masę supilame į kepimo indą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įdedame keksą bei kepame maždaug valandą.
3. Patikriname ar jau iškepė, įsmeigdamos šakutę. Jei pastaroji aplips tešla - kepame dar. Jeigu ne - galima pyragą išimti. Leidžiame atvėsti. Pabarstome, jei norisi, cukraus pudra. Gardžiausias šis keksas šaltas. Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Atsakinėjama į Komentarą