Šokoladinis keksas su riešutais

2018-01-30 Autorius oSkanu.lt

Šokoladinis keksas su riešutais

Ingredientai

    • kokybiškas sviestas: 170 gramų
    • rudas cukrus: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 6
    • tamsus šokoladas: 200 gramų
    • šviežias kefyras: 1 puodelio
    • smulkinti graikiniai riešutai: 70 gramų
    • maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1,5 puodelio
    • valgomoji soda: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinių trynius, išmaišome, šokoladą ištirpiname ant mažos ugnies, įmaišome į sviesto ir kiaušinių masę. Tada supilame kefyrą, įberiame riešutų, imbiero, dar kartelį gerai išmaišome. Kepimo miltelius sumaišome su miltais, po truputį pilame į tešlą, maišydamos. Kiaušinių baltymus išsukame iki putų, labai atsargiai įmaišome.
  2. 2. Tuomet masę supilame į kepimo indą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įdedame keksą bei kepame maždaug valandą.
  3. 3. Patikriname ar jau iškepė, įsmeigdamos šakutę. Jei pastaroji aplips tešla - kepame dar. Jeigu ne - galima pyragą išimti. Leidžiame atvėsti. Pabarstome, jei norisi, cukraus pudra. Gardžiausias šis keksas šaltas. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Atsakinėjama į Komentarą

Šokoladinis burokėlių keksas
(1)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)
Apverstas keksas su kiviais
(7)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)